Гербаджиите слагат свой човек начело на пристанище "Варна - Запад". "Бонус" - операторът "Леспорт"?!

Гербаджиите инсталираха свой човек за председател на борда на директорите на Порт Варна. Димитър Атанасов, бивш депутат от ГЕРБ, стана шеф на Борда. Божидар Чипаров остана изпълнителен директор. Ведат Сакаллъ, председател на ДПС-Варна, излезе от Борда. От няколко дни се заговори, че Иван Аврамов, директор на пристанище "Варна - Запад", ще се пенсионира. Това е възможно най-елегантният начин гербаджиите да овладеят и този порт, за да сложат ръка върху товарапотоците чрез контролирани от тях оператори.

Веднагически плъзнаха сочни слухове, че кръгът около Данаил Папазов има мераци да заформи "присъствие" в новото ръководство. Според източници на информация в обкръжението на Бойко Борисов гербаджиите няма да пуснат фъндък на бивши министри от кабинета "Орешарски". Като "бонус" за бизнес кръговете, които ще влязат в "новата схема", ще са връзките с "Леспорт". Става дума за сериозни бизнес интереси.

Междувременно влиятелни руснаци, контролиращи бизнесмените и бизнесдамите (!!!) от Русия, опериращи във Варна, са проявили интерес към кадровите промени и опциите, които се разкриват пред тях. Не бива да се забравя и с кого е свързан Димитър Атанасов, разбира се. "Момчетата" ли нямат многогодишни връзки с руснаците на Терена?!

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО