Михаил Миков подгрява червените край партизанска землянка в Шерба в неделя. Търсят цаката на кмета на Варна

Русокосата Венци, чевръстата секретарка на ГС на БСП-Варна, вече била поръчала венеца за честването в Шерба, споделиха под пълен секрет наши агенти в червената цитадела в морската столица. Доставката е уговорена за събота, защото в неделя ще е отбелязването на годишнината от партизанската битка. "В памет на загиналите" и от името на ГС на БСП. Историята и паметта на загиналите трябва да се уважава, независимо че немалко варненци наричат партизаните "шумкари". Обаче шпионите ни продължават с доклада: "Сбирката няма да е само заради дунанмата по повод 72-та годишнина от сражението на четата "Народна дума" на 8 февруари 1943 г. След мероприятието, обявено за 12 часа, в което ще участва и лидера на БСП Михаил Миков, ще се проведе среща с членовете на Общинските съвети на БСП във Варненска област".

Според агентурните сведения, които добихме от нашата шпионско-диверсионна мрежа, настроението в ГС на БСП било приповдигнато. Борислав Гуцанов се накъсвал от срещи със знакови фигури от бизнеса и другите партии. Събирал мнения и оценки за събитията след "тайното посещение" на Бойко Борисов във Варна миналата събота, пардон, в "Евксиноград", където беше обгрижван от екипа на директорката Миглена Роева. Подир отпрашването на Б.Б. за София беше отстранен шефът на пристанище Варна, известен с близостта си до емблематична фигура като бившия министър на транспорта и ексшеф на порта Данаил Папазов. Доскоро той беше обсъждан като вариант за "независим кандидат-кмет на Варна, подкрепен от БСП". Играта вече била друга...

Еуфорията в БСП-Варна е заради мегаиздънката на кмета Иван Портних с ремонта на Двореца на спорта и културата. ГРЕДА. Нищо повече не може да се каже. Заради едни "кофтални греди"" вече поръчаните седалки трябва да се подменят. Заради други "неправилни греди" ремонтът се забатачва изцяло и май непоправимо относно графика. Борисов бил бесен, научаваме. Меко казано. Не че кандидат-кметът на ГЕРБ ще е друг - Иван Портних ще е, 99% било сигурно, защото сто процента гарантирано било "само вечното ни жилище", реднал в петък сутринта функционер от "Позитано" 20, пристигнал на инспекция в местната централа. След среща с него Боби Гуцанов подбрал шофьора си от времето, когато беше председател на Общинския съвет и се юрнал да организира "тайните срещи" на Мишо Миков.

"Тайните рандевута" на партийните босове явно са на мода, след като Бойко Борисов заформи скоропостижната, пардон за гаргарата, визитация на местните гербаджии. Михаил Миков тепърва ще зачести с командировките до Варна. Целта е очеизвадна - БСП да затрудни максимално преизбирането на Иван Портних за кмет на града и да разшири представителството си в местния парламент. Червените са подплашени, че ако не вземат мерки, Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще ги премажат в града и ще оформят местно мнозинство по аналогия с националния коалиционен формат. Ако социалистите във Варна не се стегнат, наистина ще ядат хурката. Варненци не се интересуват от партизански годишнини, а от това как се живее в града.

Агентите ни донасят, че най-оптимистично настроен бил Борислав Гуцанов, който, обаче, не се натискал много-много да е кандидат-кмет на БСП. Червените щели до последно да морят конкуренцията с номинацията, за да провокират интерес сред ехалето в морската столица. Да видим резултата.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО