БСП-Варна скача срещу вкарването на България във война с Русия. Червените ще бдят със свещи

БСП - Варна организира бдение със свещи в подкрепа на българите, които живеят в Украйна. Мероприятието е насрочено за сряда, 11 февруари, от 18 часа пред сградата на Областната управа в морската столица. Червените настояват правителството да изрази категорична позиция за отпадане на санкциите спрямо Русия и за неучастие на България в какъвто и да е военен конфликт.  

"Целта от една страна е да покажем солидарността си с българите, които се намират в зоната на конфликт и има опасност за живота им, и да заявим, че трябва да бъдат предприети мерки от страна на държавата за тяхната безопасност. От друга страна, искаме да кажем категорично, че решението за излизане от кризата трябва да е мирно и българското правителство, правителството на Бойко Борисов, трябва да защити страната и да не позволи тя да бъде въвлечена във военен конфликт.", заявавя председателят на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

Според ръководството на БСП – Варна управляващите трябва да излязат с ясна и категорична позиция за санкциите по отношение на Русия. "Ние, като държава, трябва най-вече да следваме националните си интереси, което означава, че не може всеки път да се съгласяваме с това, което друга държава ни диктува и ще следим действията на управляващите, ще настояваме този път те да чуят гласа на хората, които са против военни действия.", продължава лидерът на Столетницата във Варна.

Няма лошо варненските социалисти да подкрепят етническите българи в Украйна. Напротив. Само дето червените в морската столица очевидно пропускат обстоятелството, че има някои детайли - като например, че в Украйна няма двойно гражданство. Етническите българи в Украйна не са български граждани, а това обстоятелство не може да не се отчита на дипломатическо равнище.

В същото време - никой не пречи на червените "патриоти" да защитават етническите българи в Украйна. Напротив. Обаче демагогията им идва в повече. Ръководството на бесепарите във Варна думица не обелва кой вкарва хиляди военни "отпускари" от руската армия в суверенна държава, кой вкарва тонове оръжие, кой заплашва да изпепели света с "ракетно-ядрени удари".

Упражнението на бесепарите цели мобилизиране на редиците, яхвайки вълната на историческото русофилство на много българи. Да видим резултата. Преиграването може да осигури тежко разочарование на организаторите на мероприятието.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО