Навиват Христо Кирчев да скочи за кмет на Варна срещу Иван Портних?! Кой "пържи" бившия кмет?

Няма друг такъв град. Варна е единствена и неповторима. По традиция в "морската столица" местните политически тарикати палят моторетките за местния вот в изборна година веднага след "ЧНГ". И сега така. Кандидати бол. Даже Веселин Марешки пак щял бил да се пуска в кушията. След ажиотажа около Янко Станев, бивш областен председател на СДС-Варна и екслидер на ДПС-Варна, изведнъж се нароиха още кандидати. Иван Портних нямало да бъде "обща кандидатура" на десните, нямало да има "обща листа", редят "факторите".

Иван Портних може да бъде "общ кандидат" само на "тъстовете". Бойко Борисов все още не може да докара на един акъл по преизбирането на "Ванко" даже свои подчинени като Красен Кралев и Лиляна Павлова, да не говорим за останалите играчи. Последната клюка гласи, че "скрит фаворит" за кандидат на ДСБ и партньори щял бил да бъде Христо Кирчев, ако Иван Портних не се еманципирал от Янко Станев и общинските съветници, които гарантират мнозинството, което гласува преди дни бюджета на Варна.

Пусканица ще да е това. Не ни се вярва Христо Кирчев да иска да стане за резил на стари години. Два мандата беше кмет на Варна, лидер на СДС, опит натрупа. Някой го "пържи". Не може да е друго. Христо Кирчев няма как да си плюе на сурата и да стане кандидат на партията на Иван Костов, отсичат стари седесари в един глас. Да не говорим, че ДСБ-Варна се контролира в момента от кадри на Добрин Митев, известен като "любимец" на Христо Кирчев. Не че през последните 15 години не се нагледахме на "схеми" между ДСБ и СДС.

И все пак. Едва ли ще му лесно на Радан Кънев, който повтаря формулите на Б.Б. за "политическата стабилност", да се навие за изостряне на обстановката, влизайки с бутонките на Иван Портних, който е много, ама наистина, важен за бигбоса на ГЕРБ?! Не че не е изкусително за него да се възползва от ситуацията и да преопакова ДСБ-Варна като "автентичната десница" във Варна. И? Задава се ново рандеву между Борисов и Кънев в Банкя. Изпусне ли контрола във Варна "Бойко", ще му скочат и в Русе...

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО