Божидар Лукарски се връща от Истанбул. Няма да иска "политическо убежище" от Ердоган

Споко. Божидар Лукарски, председател на СДС и министър на икономиката, ще се върне от Истанбул. Няма да иска "политическо убежище" от Реджеп Тайип Ердоган. Толкова се притеснихме за Божо. Миналото лято се шегувкахме на негов гръб с любимото му "хайку" от Перник - "Брато, седнал си ми на мястото. Винкел.". Докато Божидар Лукарски изучава челния опит на партньорите в Турция, Бойко Борисов вече не брои СДС даже и за "присъдружна организация". Беше време, когато "Бойко" цепеше и мачкаше "десните", сега ги обгрижва бащински.

От седмици пишем как гербаджиите "подават ръка" на партньорите си, за да пренесат формата на коалицията от национален мащаб и на местно равнище. Преди десет дни посочихме като пример коалиционните врътки в морската столица. Б.Б. е дал добро на кмета Иван Портних, който е и областен координатор на ГЕРБ, да работи за създаването на "коалиция на съгласните" и да привлече "десните" за обща схема - "Втори мандат" на всяка цена. "Ванко" вече се труди по темата. Нещо повече - "тъстовете" са инструктирани да се потопят. Портних влиза в ролята на "бос".  

Обаче лошо. Видими от всички страни негови пиарки се изпокараха, облизвайки се отсега за лапачката в кампанията. Красен Кралев в чудо се е видял. Пържат го даже по-яко от Божо Лукарски. Недоволни медийни сиета вадят инфо от "кухнята", за да го извръткат пред "Бойко". Така линията "Портних-Лукарски-Кралев" във Варна е под въпрос. Божо и Красен ги подпукаха с "активни мероприятия". Да се готви "Ванко". Бедна му е фантазията как му се канят недоволни от "тъстовете".
 
Седмица след като разкрихме намеренията на гербаджиите, "факторите" откриха Америка - "Бойко" щял бил да спира БСП и ДПС в големите градове чрез схеми с коалиционните партньори в национален мащаб и по места. Как ще стане тази работа в морската столица? Божидар Лукарски само дето не е поискал политическо убежище от Ердоган заради "преврата" в СДС-Варна, разтуптял нежното сърце на Радан Кънев. Лидерът на ДСБ напоследък е впечатляващо близък, ех, с Бойко Борисов. Красен Кралев е "пробит" в медийната си империя точно във Варна - предадоха го най-близките "съратнички", пардон за гавраджийската гаргара. Да не говорим за И.П. - Вилислава само дето не поиска развод заради "онази медийна съветничка"...

Обаче - "споко". Знакова фигура като Красимир Маринов, тъст на Иван Портних, известен и като лидер на мегакоалиция "Тъстовете", щял бил да спасява Схемата на Б.Б. в морската столица. Хич да не му пука на Божо Лукарски и да си се прибира от Истанбул. Пиарките на Красен Кралев може да не са доволни от "Ванко", защото започнал да не им задоволява щенията, но пък като чуят, че "тъстовете" щели да ги отбият от "яслата", одма се сгъват със слугинска чупка в кръста. Следващия път Божо да ги вземе в Истанбул - застаряващите ефендита си падат по тлъстачки, нали Кралев.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО