Корпусници бучат за КОНТРАПРОТЕСТ срещу шефа на ТЕРЕМ-КРЗ"Флотски арсенал"-Варна. ГЕРБ сече яко?!

Напрежението в ТЕРЕМ-КРЗ"Флотски арсенал"-Варна расте. След екшъна в сряда следобед медиите в морската столица изведнъж си намериха тема - нещо, което ние първи и единствени написахме още миналата седмица. Сега се случва това, което предрекохме. Промяната в борда на директорите логично доведе до ажиотаж около позицията на шефа на завода Георги Стойков. Сценарият е като "под индиго" с Димитър Атанасов и Божидар Чапаров от порт Варна. Обаче в ТЕРЕМ-Варна събитията се случват по-бързо.

В пристанището първо смениха шефа на борда, влезе Димитър Атанасов, бивш депутат на ГЕРБ, а два месеца по-късно отстраниха Божидар Чапаров и назначиха човек на Георги Първанов - Петър Сеферов, за изпълнителен директор. Очевидно ГЕРБ сече яко кадрите, нарочени за близки до смятан за сигурен съперник на кмета Иван Портних - иде реч за Данаил Папазов, разбира се. Тутакси рипнаха разгневени пристанищни работници. Дават заявка за нов протест за 20 февруари. Сега на ред са теремците от "Флотски арсенал".

Екшънът в сряда разкри противоречия в предприятието. В редакцията се обадиха работници от "Корпусния цех", за да изразят своята позиция. Според тях в импровизирания протест в сряда в защита на Георги Стойков са участвали и служители на фирми-контрагенти. Бачкаторите твърдят, че знаят за скандални случаи, когато корабособственици са недоволствали, че са им предлагани "неизгодни схеми" за ремонт и това ги принудило да отидат при Митко Тодоров в КРЗ.

В завода се говори, че никак не било изключено да бъде провокирана проверка, тъй като са изпратени сигнали до компетентните органи във Варна и София. Работници от "Корпусния цех" се жалвали, че Георги Стойков им "намеквал" - щял да ги уволни, ако не престанат да шумят с недоволствата си. Някои от естествените лидери в цеха даже не изключвали да организират контрапротест, ако приближените на директора дестабилизират обстановката в предприятието и продължат с номерата от "царско време".

Оказва се, че гербаджиите не били склонни на компромис, тъй като в централата на Борисовата партия били бесни, че в деня, когато шефът им се пържел за заема в парламента, хората на Георги Стойков скочили на политизиран протест. Междувременно се заговори, че и човекът на ДПС в борда щял бил да бъде напътен. Да видим. Засега се очертават напрегнати дни за шефа на "Флотски арсенал". Ще следим отблизо темата, която първи посочихме като взривоопасна за социалния мир в морската столица, докато медийните агиткаджии си бъркаха в носовете.

Дали не им мирише на още екшън?! Или на рейд на ДАНС като във Фонд "Земеделие"-Варна?! Ние се чудехме защо през последните два-три месеца зачестиха командировките на "денсъри" в района на Варна. Дали ДАНС няма да си открие "руска тема" в морската столица?!

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО