Делян Пеевски е "скритият играч" за кметските избори във Варна. Забравихте ли схемата "1999" на Сокола?!

Рейтингът на кмета на Варна Иван Портних бил няколко пъти по-голям от равнището на рейтинга на втория в проекто-кметската Листата, пардон, гърмят гербаджийски пропагандисти, плъзнали из структурите на Борисовата партия, за да потягат изборджийските схеми. "Рейтингът" на Иван Портних е няколко пъти по-малък от "рейтинга" на Добрин Митев, когато загуби катастрофално от Кирил Йорданов на втория тур на 23 октомври 1999 г. Няма надут като менте-балон кандидат-кмет, който да не може да загуби в морската столица. Проблемът е, че нагласите от "1999" г. се промениха. Варненци легнаха на дрейф като "търговци на припек", реднал наскоро гербаджия, който е образцов циник и дипли пачки като за световно. И?

Ахмед Доган измисли печелившата схема срещу кандидата на СДС-Варна, наложен от Иван Костов (Христо Кирчев се сви като "страхлива мишка", уговорен уж за консул в САЩ...) Илия Павлов беше "корпоративната подложка". "Зъбчето" даже проводи известен газетар да помага на местен всекидневник в битката срещу кандидата на СДС-Варна. Сините се цепнаха. Сокола изкара Борислав Ралчев за кандидат-кмет. Касим Дал бачкаше яко за кампанията. Кирил Йорданов беше "скритото оръжие" на БСП-Варна. На втория тур избирателите на Борислав Ралчев бяха мотивирани да гласуват за Кирил Йорданов. "Кирчевистите" също наляха гласове за Кирил. Така измисленият рейтинг на Добрин Митев, напомпан от Мира Янова, се спихна като спукан балон.

Обаче. Сметанката показва, че Добрин Митев е загубил с повече гласове, отколкото събра Иван Портних на 7 юни 2013 г., когато спечели втория тур срещу Христо Бозов. Ако на Иван Портних му спретнат комбинация "Сандвич", вторият му мандат изобщо не е гарантиран. Независимо от врътките на "мозъчния тръст" на Сието "Бойко Борисов и Румяна Бъчварова" - пласментът за Лиляна Павлова като възможен кандидат-кмет на Варна и прочие. Ако се появи мащабен корпоративно-политически играч, който да размести пластовете в морската столица, Ванко може да го отнесе по "пълна програма".

КОЙ е този мащабен играч - Делян Пеевски, разбира се. Ако Ахмед Доган "внезапно" реши да не се съобрази с мечтанията на Бойко Борисов за втори мандат на гербаджийския кмет, Делян Пеевски ще получи добро за атака. Поне двама "негови кандидати" се таят в Засада. Комбинация "Сандвич" е наредена. Само дето този път част от червените са напазарувани от "тъстовете" и схемата сега няма как да е огледална на прословутата "1999". Делян Пеевски е "скритият играч" във Варна. Леле, каква изненадка - Красен Кралев е другият "скрит недоволник". Красен дали ще си признае за срещичките с фактор като Д.П. миналата година?!

"Какво получи Делян във Варна, какво? Какви капии има? Нищо - едни "лафки". Даже и тях Иван отказа да му ги откупи за едни мизерни милиони!", реди остър лаф приближен до Делян Пеевски задкулисен варненски фактор, който е нарочен за доверено лице на варненския кмет. Какво може да изкара Бойко Борисов срещу Ахмед Доган във Варна, ако не се разберат за "ресто" срещу запазване на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев на всяка цена. Да се справи с всички проекти Портних, разбира се. И да приемат варненци безропотно оскъпяванията, меко казано. О, да - и пазаруване на алчните "реформатори", разбира се. Само дето те са бесни, че Боко ги поръчва в контролираните от премиерските пиари сайтове. И?

Ами нищо. Задава се поредната калташка предизборна кампания във Варна. Покупко-продажбата ще е на килограм - не толкова на избиратели, поединично и на групички, колкото на фалшиви кандидати, както и на партийни структури, на партийни лидери и на клиентелата им. Ако Ахмед Доган реши, че Варна все още му е мила на сърцето, защото точно тук на 4 януари 1990 г. създаде ДПС, ако без никакви сантименти реши да заформи показно на Бойко Борисов, "скритият играч" ще получи задача и дори няма да се наложи да стане явен. Останалото е "остра конспирация" - "Боко воюва срещу Шишко във Варна", вервайте, а Иван Портних е "целият в бяло", вервайте още повече.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО