Делян Пеевски и Цв. Цв. "режат китки" във Варна?! Борисов иска служебна победа за Портних

Варна от години е опитен полигон и плацдарм за организиране на "клинове". Разкалян политико-корпоративен терен. Византийска столица на България. Дългата предкампания за местните избори започна. С малко закъснение. Обикновено стартираше през януари в изборна година - като през 1999 г., когато червените интриганти пласираха Кирил Йорданов като "независим кандидат, подкрепен от БСП и сие". През уикенда в морската столица ще гъмжи от командировани от столичните политически централи - особено край Испанския ресторант... Повечето нарочени като основни кандидат-кметове са заформили публични мероприятия. Само дето организационните им отговорници са държани на тъмно за предстоящите коварни активности в Задкулисието.

"Варна е разкулачена", бучи Борислав Гуцанов, лидер на БСП-Варна, докато си насрочва важни срещи за идния вторник. "Такъв размах не е имало от времето на Тодор Стойчев.", редят някак двусмислено поливалентни политически играчи, които по съвместителство са и "информационни работници", както се изразява при подобен повод върл съратник на кмета Иван Портних. И? Ами нищо - нали не сте забравили как Цветан Цветанов и Лиляна Павлова се строиха зад Иван Портних и Иван Луков, председател на Общинския съвет, на 6 септември, Ден на Съединението, през 2013 г., за да маршируват след тях по "разкулачения" сега булевард "Мария Луиза".

Тази година искат да е още по-внушително - острата фаза на кампанията на ГЕРБ-Варна ще стартира на практика на 6 септември (с предпремиера на празника на града на 15 август), за да покаже Бойко Борисов на варненци колко велик кмет е Иван Портних: как е променил лицето на морската столица и прочие. Всъщност Борисов иска служебна победа за Портних. Не че нещо е направил за града. Не че е осигурил парички като за София. Ама иска - даже наглее в това "искане", което ще опишем подробно с факти, данни и обстоятелства, когато му дойде времето. Задкулисните договорки на Иван Портних с "играчи отсреща" са вкиснала "мулташка извара" от Сауната на Шведския - за много по-пикантни врътки иде реч, споко...

Обаче. Нека ви зарибим малко. Наши агенти на дълбоко прикритие в щабовете на основните претенденти чинно докладват, че зад кадър се случват разни уж "немислими" доскоро нещица. Всъщност хвърлят ядрена инфобомба агентите - Делян Пеевски и Цв. Цв. "режат китки" във Варна под взора на Бойко Борисов, който УЖ се бил разбрал с корпоративните играчи в морската столица. Бизнесът е почти преразпределен. Схемите на "житарите" са наредени - от Вълчи дол до пристанището във Варна. Паричките от тръбите са раздадени. Контрольорите на руснаците са обещали яко рамо. Контрабандата е "под контрол" - питайте протежето на "Бай Любен"...

Клиентелата в Билдинга е строена - само Росен Седесарина щял бил да яде хурката, защото преди висял пред кабинета на Борко Гуцанов, а сега се правел на първа дружка на Иван Портних, без да пита Делян Голямото Момче, което четяло хайку, леле, леле, на глас на познавача на малките японски форми Божидар Лукарски. Делян Пеевски не скача на "корпоративните момчета", не си мери хайкуто с тях. Неговите местни проповедници стават и лягат с паролата - "Шефът се е разбрал с Бойко и реже китки с Цветанов.". Какво ли ще редне ВКС, когато му дойде времето - нерде китки, нерде Казичене, нерде Росенец и Дуранкулак, да речем. Задкулисието във Варна е безсмъртно, нямайте съмнение, докато се "радвате" на инкяра на Б.Б. за "КОЙ".

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО