Иван Портних сънува "победа на първи тур". Да не е ходил на сауна в Шведския

Иван Портних тръбял наляво и надясно, че ще спечели кметския вот през есента още на първи тур. Лошо няма. Пожелателното мислене е откъснало не една самозабравила се политическа главица. Обаче. Край кмета на Варна се е оформила зле прикрита вътрешногербаджийска опозиция. Сериозно сме загрижени за "Ванко". Ще го бастисат "доброто момче". Няма лошо Портних да сънува "победа на първи тур". Апропо. Да не е ходил пак в сауната в Шведския "да си говори с духа на Шефа"?! Легенди се носят как момче-ентусиастче е държало хавлията на Шефа. И мигало на парцали, докато реди - "Както кажеш, Шефе...". Всъщност спявката е насрочена - инструктажът ще е в Банкя.

Бойко Борисов се е разпоредил Севда да отмени Руми с контрол върху "агитпропа". Михаил Константинов тутакси се отзова - сигурно сам се е присетил, не може баш него да го юркат с "позивни-пароли". М.К. се изцепи в неделя телевизионно, че кметовете на ГЕРБ в София, Пловдив, Бургас и Варна имали шанс за победа на първи тур. Ама как да нямат - щом професорът-математик тъй глаголи прокобно... Обаче. Варна е редната за пръв път в тази схема. Иван Портних спечели с клизма на втория тур на 7 юни 2013 г. срещу световно неизвестния Христо Бозов. Бръщолевенето за победа още на първия тур всъщност издава страх.

"Там, където ГЕРБ има много силни кандидати за общински кметове, Реформаторите трябва да ги подкрепят още на първи тур, за да може ГЕРБ да спечели на първи тур.", ниже менторски проф. Михаил Константинов. И? Мира Янова не дърдореше ли кобно-вещерски, че Добрин Митев води с убийствена преднина и ще победи на първи тур през есента на 1999 г.? И що стана - мазало, катастрофа, шок и ужас за протежето на Иван Костов. Бойко Борисов вероятно трябва да е по-внимателен със "социологическата клиентела". КОЙ ли няма да го излъже за мангизи - особено във Варна. Как е известна морската столица - като "особен град"...

Иван Портних едва ли ще стори зле, ако се поогледа край себе си. Гъмжи от "двойни играчи". В кметството, в централата на ГЕРБ-Варна, в котилото на "партньорите". Бойко Борисов успя да му създаде не чак толкова прикрити врагове. Кметът също се постара - "тъстовете" са зинали да налапат Варна барабар с крадените плочки. "Вторият кметски мандат във Варна винаги излиза!", пласират коварна формула "партньори" на кмета. Досега... Ако И.П. не се вземе в ръце, ако не се раздели с шляканото си високомерие на комплексиран държател на хавлията на Шефа, може да го отнесе "по пълна програма" на изборите през есента.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО