БОГОМИЛ БОНЕВ: ЧУДЯ СЕ ЗАЩО ВАРНЕНЦИ ОЩЕ НЕ СА СИ ОБЕСИЛИ КМЕТА

След като бившият вътрешен министър Богомил Бонев има "приключението" да пътува до Варна и да се сблъска очи в очи с безумните катакомби, в които е превърнат града от ГЕРБ – кмета Иван Портних, Бонев само с едно изречение на стената си във Фейсбук даде скалпелен анализ на всичко случващо се в морската столица:

"Само да вметна, че след пътуване до Варна се чудя, защо варненци още не са си обесили кмета." И допълва: "Софийският кмет прави един ремонт само по два пъти. Варненският 4 пъти сменя плочки на площада в центъра. И сега е подготвен за окопи на НАТО. По тротоарите навсякъде също има само окопи. Възможно е да се премине само с танк".

След като бившият вътрешен министър Богомил Бонев написа във Фейсбук след пътуване до Варна: "Само да вметна, че след пътуване до Варна се чудя, защо варненци още не са си обесили кмета.", контра му влезе журналистката Даниела Фархи от в. Труд. Публикуваме дискусията между тях, възникнала, след коментар на Стоян Йорданов за ГЕРБ –кмета Портних: "Защото си го избраха!"

"Bogomil Bonev: Не са го избрали. Както не сме избирали другите мутри. Отдавна е публична тайна, че се подменят протоколите на избирателните комисии. Още щом отмениха през 2009 г. наказанието за това. Затова хората не гласуват. Защото им писна да ги правят на глупаци.

Daniela Farhi: Не сме обесили един, който ни трови 13 години, а искате да бесим друг, който тръгна да сменя прословутите ужасни, трошливи и много хлъзгави плочки в центъра. Да, ремонтът не върви, калпави са изпълнителите, но накрая трябва да имаме един приличен и удобен център. Всеки ден вървя по изровените улици, понеже там живея и там работя. Никак не ми е приятно. Но поне се надявам, че ще стане. По-добре, отколкото абсолютно нищо.

Bogomil Bonev: Вие от "Труд" и "Варна утре" на една заплата ли сте? Изпълнителите били калпави. Че кой е отговорен за избора на изпълнителите?! Четири пъти не улучвал изпълнители кметчето. И журналисти ми се лигавят тук.

Daniela Farhi: Извинявайте, г-н Бонев, но във Фейсбук пиша лично, а не служебно. И никога не съм си позволявала обратното. Не очаквах от Вас такъв груб език. На една заплата съм, не се оплаквам. Не защитавам никого, просто казвам, че като жител на Варна, какъвто Вие не сте, ми писна да чакам някой да смени гадните плочки, които цар Киро сложи сякаш по договор с ортопедията – да имат целогодишно як поток от пациенти. Не е майтап. Процедурите по обществените поръчки по-добре от мен знаете кой и как ги наглася. Но си има органи, които ревизират, ако ревизират. И за да не контрирате, че се проверяват само губещи, ще припомня, че прокуратурата разтяга огромни балони, за да проточи разследването на доклада за злоупотреби от времето на Кирил Йорданов, описани в доклад на АДФИ. Ясно е, че у нас от всичко се краде и всичко се дава на "наши" фирми. Но е време и хората да усетят нещо от т.нар. придобивки.

Bogomil Bonev: Пожелавам Ви поредните изпълнители, избрани от кмета, да Ви направят непръскащи плочки. Поне за следващото лято. Това няма как да стане. А грубият език си го фабрикувате, както си искате. Кое е грубото в критичното отношение към непроходима Варна?! Позволявам си да Ви напомня като по-възрастен, че критиката е същината на работата Ви. Освен ако не сте получили други опорни точки…

Daniela Farhi: Варна наистина е в ужасен вид в момента. И ако не бъде приведена в приличие в посочените от общината срокове, кметът просто ще загуби изборите повече от сигурно. Обаче ремонт трябва да има – и на площада, и на булевардите, защото Варна изпадна дотам, че беше градът с най-много дупки по улиците. В курортна зона и областен град. Защото кърпеха на парче и то калпаво, г-н Бонев. Тогава критичен ли бяхте? Когато хората мъкнеха потрошени джанти пред входа на общината? Като по-млада се извинявам, ако с нещо лично съм Ви обидила, но не съм фабрикувала мнението си за грубия Ви език, защото не приемам за нормален израз "журналистите се лигавят".

Bogomil Bonev: Не се дразнете. Критичен съм към всеки лош кмет, който трябва да е стопанин. Не съм виждал Варна в по-окаяно състояние. Трябва да има ремонт, безспорно. Но трябва да се прави с акъл и без умисъл за кражби. Четири нови изпълнители на елементарен проект означава само едно – усвояване. Едно време давахме Варна за пример на Бургас. Имам корени и в двата града. Сега трябва да даваме примерите в обратна посока. Ако жителите на Варна не се възмутят, оставаме ние, случайно дошлите в навечерието на сезона. Варна ще бъде ужасна това лято, повярвайте ми. С тези темпове нищо няма да стане."

Бележка на АФЕРА: Фалшифицирането на изборни резултати е вече традиционна практика. Нямаме никакви илюзии и за "усвоявянето" чрез ремонти. Още повече, че прокуратурата вместо да "усвои" лапачите и крадците, сега окончателно ще ги консервира в "хладилните контейнери за трупни останки", с които се "въоръжава" срещу корупцията, която във Варна в продължение на ГОДИНИ УМИШЛЕНО проспива.

Afera.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО