Сергей Станишев зове за битка в "Слънчев ден": ГЕРБ ще се опита да срути нашите кметове

"В кампанията трябва да защитим нашите постижения, да защитим нашите кметове, защото съм сигурен, че ГЕРБ се опита да ги срути. Необходимо е много ясно да формулираме целите си за изборите, целите ни трябва да са амбициозни.", заяви Сергей Станишев по време на семинара "Местните избори - важна битка за БСП", който се провежда през уикенда в хотел "Марина" на Георги Гергов в комплекс "Слънчев ден".
 
"Има риск затварянето на партията и идейната чистота да доведат до сектанство. Споделих това и преди парламентарните избори миналата година. Това личеше по отношението ни към представителите от гражданската квота и коалиционните ни партньори. Повечето от тях получиха неизбираеми места в парламентарните листи.", каза Станишев.

"Важни са качествата на човека и каква подкрепа може да мобилизира, а не дали е партиен член. Ако не променим отношението си, няма на кого да се сърдим за резултата. До вота през есента има 6 месеца, изборите чукат на вратата. Не става въпрос за лични сметки, а кой може и иска да влезе в битката. Защото ако действаме рутинно и бюрократично, водени от дребни сметки и интереси, ще загубим тези избори.", заяви формулно Сергей Станишев.

"БСП трябва да е открита платформа за всички хора, които искат да се включат в решаването на проблемите и да предложат по-добро бъдеще. Представете си, че можем да направим съревнование или открит конкурс за избираемо място в листите във всяка община. Това е шанс да ги отворим за хора, които ще носят нова обществена енергия.", завърши бившият лидер на БСП.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО