МВР "ПУЙЧЕТА" И "ИНФОРМАТОРЪТ". ОПАСЕН "ФАРС" В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ

След публикацията на АФЕРА "ПОЗОР! МВР – ВАРНА РАЗСЛЕДВА "АФЕРА" – КОЙ НИ БИЛ ИЗТОЧНИК, ЧЕ ШЕФ НА "КРИМИНАЛНА" СЕ СРЕЩА С НАРКОБОС, ВМЕСТО ДА РАЗРОВЯТ МАФИОТСКАТА "СИМБИОЗА" МЕЖДУ БАНДИТИ И ЧЕНГЕТА!", и след като оповестихме, че има заведена официална жалба от един от служителите на ОД на МВР – Варна за упражнен тормоз и заплахи от страна на висши шефове в Дирекцията дали не е "информатор" на сайта АФЕРА и журналистката Веселина Томова, настъпи истинска истерия.

Оказа се, че приоритетната работа на МВР – Варна е да хабят енергия да ровят, да търсят и да се тюхкат КОЙ, КОЙ, КОЙ бил "информаторът" на сайта АФЕРА и Веселина Томова. Месеци наред назад във времето по същият идиотски начин сайта АФЕРА бе наблъскан в разработката "червеи", в която под мерзкия "благовиден" претекст да се търсят "къртици", точно ВИСШИ ШЕФОВЕ В МВР ИЗТОЧИХА МАСИВИТЕ НА МВР И ИЗВЪРШИХА КУПИЩА НЕЗАКОННИ БЕЗОБРАЗИЯ.

Някои "пуйчета" в МВР така и не разбраха, че призванието и работата на истинската журналистика е да разкрива корупцията, престъпленията, нечистите обвързаности и скандалните гафове на властта. Някои "пуйчета", които по цял ден си чоплят в носа във варненската дирекция на МВР, чудят се къде да поркат на аванта, са решили, че очевидно най-важната задача на кариерата им, е да разкриват "информаторите" на сайта АФЕРА. И творят чудеса.

Подобна бе картинката, когато разкрихме как служители на КАТ – Варна лъжат нагло, че имат "техническа профилактика", а плюскат и пият на банкет в работно време, засичайки ги с актуална снимка от събитието. И тогава настана истерия, която дни наред ескалираше в ОД на МВР–Варна НЕ за да се търсят виновниците за ешемедемето на ченгетата, а да бъде "закована" АФЕРА.
След като АФЕРА написа в прав текст кога и къде се подвизава наркобосът Веско Жеков заедно с шефа на "Криминална полиция" Веселин Вълчанов и ексшефа Стоян Гунчев в сградата на Дирекцията на МВР–Варна, още повече, че автомобилът на Веско Жеков само дето бездомните кучета пред Дирекцията не бяха разпознали, вместо някой да провери какво е правил наркобосът във весела раздумка с висшите ченгета, регламентирана ли е тази среща, докладвана ли е по надлежния ред, "надлежно" трескаво ще се документира ли със стара дата, шефът на "Криминална" хукна да прави разследване КОЙ издал на АФЕРА "четата". И настанало едно "мазало" – привиквани полицаи, препитвани, заплашвани с уволнение, пресирани, подложени на психо-терор…

"Пуйчетата" кардинално трябва да си ревизират понятието "информатор". Що се отнася до "източниците" на АФЕРА, ако в МВР – Варна разполагаха с такива, с каквито АФЕРА се гордее, щяха да бачкат и да пеят. Засега им се налага само да пият. От мъка. Поради некадърност. Когато служител на МВР обаче е възмутен и е видял крещяща нередност, и когато знае КОЙ управлява Дирекцията на МВР–Варна и КОИ ВИСШИ НАЧАЛНИЦИ се менкат в мафиотско-ченгеджийската Симбиоза, и когато знае, че няма друг изход, защото на тях не може да разчита, за да бъде спряно това безобразие, той прибягва към медиите. В случая – към АФЕРА. "Лошият информатор" знае, че онези НАД НЕГО СА В МРЪСНАТА ИГРА и няма друг ход, освен да изрази гражданската си позиция, като освети безобразията им.

Самият факт, че директорът на ОД на МВР–Варна Николай Калчев–"Пуйчето" дори не се е сетил да направи проверка вярна ли информацията, публикувана в АФЕРА (а тя е стопроцентово вярна!), регламентирана ли е тази среща, докладвана ли е, какви са мотивите и резултатите от нея, надлежно докладвани ли са, показва, че във варненската дирекция само дето още не са отворили сергии за продаване на гащи, както и на някои бЕли добавки… След публикациите на АФЕРА заваляха и коментари, очевадно писани от "пуйчетата" в ОД на МВР–Варна, които "любезно" обясняват на АФЕРА "как били разкрили информаторите на АФЕРА" и те били "бивши постови на ФК".

Вместо да работят, същите тези "пуйчета" кесиха с часове в АФЕРА, за да "творят" "коментари", в които да ни обясняват колко "убийства бил разкрил" Веселин Вълчанов. Ако почнем да изброяваме обаче НЕРАЗКРИТИТЕ, ще ги вкараме пак в джаза. "Ало, АФЕРА, мери си приказките, знаеш за обида на обществено място какво следва, понеже няма да падна на нивото ВИ, ще кажа, че се чудя как толкова време и сили изразходвате да се занимавате с интриги и клюки и оплюване на тоя и оня!!!!. Явно имате някакъв личен мотив!.Нямам думи…..", пише поредното висше "пуйче".

Ало, МВР, АФЕРА изобщо НЯМА ДА СИ МЕРИ ПРИКАЗКИТЕ, защото това й е работата – ДА НЕ СИ МЕРИ ПРИКАЗКИТЕ, когато става дума за безобразния михлюзлък на вътрешното министерство и на властта! По никакъв начин не можете да ни впечатлите с дългогодишните си напъни да ни пресирате с тъпоумните си милиционерски постановки и мероприятия. Много отдавна само се забавляваме на печалните ви опити. Имало е времена, в които съм работила рамо до рамо с блестящи професионалисти – ченгета, защото работата на разследващия журналист може само да бъде в помощ на службите и МВР. С "пуйчета", "ебатитата" и "чавки" обаче не работя. И когато заковем симбиозата между ченгета и мафия, сме безпощадни. Ако имахте, МВР–"пуйчета", поне грам от сърцатостта на АФЕРА, както и един поне като нейните "информатори", досега щяхте да сътворите чудеса. А не да се киндилкате насам-натам като презряни невчасници и да докарате дотам Дирекцията на вътрешните работи, че да вони на кочина.

Веселина Томова, Afera.bg
На снимката: Шефът на "Криминална полиция" – Варна Веселин Вълчев

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО