Бивши бопаджии "дописват" третата книга на Веселина Томова. Вихри се репресия срещу журналисти

ПОРЕДНО "СГОТВЯНЕ" НА "АФЕРА": НАКАЗАНИ ЕКСБОПАДЖИИ СЪДЯТ "АФЕРА", ЗАРАДИ ПИСМО НА ЧЕРНИЯ РОДИ е историческо четиво. Веселина Томова описва класически казус. Бивши бопаджии "повдигат обвинение" на "подсъдимата" Веселина Томова, защото публикувала в "Афера" писмо на Черния Роди. На практика ексбопаджиите дописват третата книга на В.Т. От години се вихри репресия срещу журналисти. Веселина не е единствена. Но е нарочена по особен начин - безцеремонно и нагло "политици" (кавичките са задължителни), които сме виждали да се усукват лъстиво около нея и да сипят хвалебствия, решават, че трябва да я "сготвят". Бивши и действащи полицаи - също. Репресията срещу журналисти, които са опозиция на всеки режим, не е само чрез "жалби и съдебни схеми" - нерегламентираното използване на СРС-та е като "добър ден". Заплахи. Тормоз на близки. Поръчкови наказателни акции. Пълна програма.

Дума да няма. Журналистите не са привилегировани. Върховенството на закона е над всичко. Обаче. Дали главният прокурор Сотир Цацаров има вътрешно убеждение, в което да  е напълно сигурен, все едно, че издава съдбоносна присъда, че службите по времето на такъв като Цветлин Йовчев не са използвали СРС-та срещу протестиращи, срещу журналисти. Не бихме го съветвали да е толкова убеден, ако иска да остане верен на правото в държава, в която корумпирани ченгета в симбиоза с подкупни магистрати изпълняват мръсни поръчки на продажни политици. Колко време би издържал Сотир Цацаров, ако беше подложен на ченгеджийския тормоз като наше смирение през юли и август 2013 г. Колко?

Веселина Томова не се опитват да я мачкат за пръв път. "Този живот е за смелите!" - написала си го е. "АФЕРА уточнява, че не е завършила помощно училище и изобщо няма нужда от служебен защитник, поради факта, че има блестящ наказателен адвокат.", пише Веселина. Такива адвокати и обвиняеми като В.Т. няма да пропуснат да извадят всичко в процеса, в открития процес. Да видим будните граждани колко ще са - да се преброят, за гилдийна солидарност няма смисъл да пишем. Бопаджии съдят журналистка - как звучи само. Антимафиоти, ти да видиш. Как ли са пропуснали да направят "контент анализ на текста", както ги учеха десарите да се изразяват наукообразно в края на режима на Т.Ж.?!

"Поредното "сготвяне" на АФЕРА. Което има определени цели. Които си запазваме правото да осветим на по-късен етап. С пълни и конкретни подробности.", завършва Веселина Томова. Да не се подхлъзнат по Пързалката гурме ценителите...

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО