Краси Янков и Асен Дебелия "скачат" на Серж. Поправка в устава сваля Борислав Гуцанов и колеги?!

Михаил Миков беше тежко унизен от Сергей Станишев по време на форума в хотел "Марина" в комплекс "Слънчев ден" на Георги Гергов. Миков и без това беше малко "грипозен", и без това имаше проблеми със "забавени фактури", които трябва да изчистят дълга към известен варненски бизнесмен, който години наред помагаше на БСП-Варна, особено по времето на Апостол Димитров-Тольо, а сега реши затрудненията на червените с купуването на сградата на ГС на БСП на ул. "Македония" 33. На конгреса Мишо Миков ще върне яко "ресто" на Сергей Станишев. Гласи се промяна в устава, която ще позволи на Миков да метлоса Станишеви кадри по места.

"При предсрочно прекратяване на мандат същото лице не може да бъде избирано отново за председател на ОбС, РС, ГС, ОблС и НС преди изтичането на един пълен мандат.". Иначе казано - влиза се в казуси като на Красимир Янков и Борислав Гуцанов, които предсрочно прекратиха мандатите си, станаха депутати, а след скоропостижния край на "пропеевския парламент" отново заеха постовете. Борислав Гуцанов преди месец бе преизбран. Бившият областен бос Красимир Янков няма проблем, сега е депутат, а наскоро Цонко Цонев бе избран за председател на Областния съвет на БСП.

Акцията е срещу Станишевите хора. Това е очеизвадно. Той ги редна начело в листите през април 2013 г. Миков трябва да е образцов наивник, "лека кавалерия", ако смята, че на конгреса местните лобита няма да му се противопоставят. Печени кадровици, които крепяха Сергей Станишев, сега са зад Мишо Миков. Хората на Бай Асен (Марков) са строени за атака. Красимир Янков и Асен Дебелия, които бяха много близки до кръга на Сергей Станишев и Мониката, сега играят срещу лобито на бившия председател. Красимир Янков е против Мая Манолова и Ангел Найденов, които подкрепят Борислав Гуцанов.

Ако заверата на "Краси и Асен" претърпи провал, това ще е знак, че Дебелия не се е доразбрал със Шишко, за разлика от схемата с "чавките" в кампанията. Докато Борко Гуцанов събира пари за автобуса за конгреса, многогодишни врази му кроят капата. Красимир Янков напира да му върне "яко ресто" заради налагането на Цонко Цонев за председател на Областния съвет на БСП. Разпадните процеси в БСП-Варна, на градско и областно равнище, ще отворят борса за червени гласоподаватели, а Столетницата ще се бори за 5 общински съветници на местния вот.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО