Бойко Борисов в Шведския: Портних и екипът му малко бавно стартираха. Всичко живо е разкопано

"Портних и екипът му малко бавно стартираха, но то си е и опит. Практиката показва, че кметовете започват да работят силно през втория мандат. Там, където ГЕРБ има два мандата, са най-добрите градове за живеене. Сега поне не можете да се оплачете, че на Бургас се полага повече, отколкото на Варна. Над 300 млн. лв. са инвестициите в града, всичко живо е разкопано. 30-40 години нищо не е пипано. Като ги няма колите сега и видите по какви булеварди са карали варненци, разбирате защо хората са се сърдили с право. Някъде през 1985 г. е приключило всичко за града. Гарантирам, че до две години рязко ще се усети разликата във Варна. Градът беше на малко по-заден план през годините. Убеден съм, че до две години ще се стопи разликата с другите по-големи градове и Варна ще застигне София, Пловдив и Бургас.", редна Бойко Борисов пред членове на младежката организация на ГЕРБ Шведския край Варна.

"Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата.", заяви още премиерът и посочи, че само за три месеца са събрани над 1 млрд. лв. повече приходи. "Тези пари са щели да отидат на друго място. А ние, в тази криза и бюджетен дефицит, даваме допълнително средства за добавки към пенсиите за Коледа и Великден.", коментира Борисов, нижат писачите в сайта на ГЕРБ.

"На нас винаги се пада-преди най-тежката финансова криза, не дадохме нито една банка да падне. Мина кризата, дойде Орешарски, веднага се строполи, което ни коства 3,6 млрд. до снощи. Над 100 000 вложители са си взели парите от КТБ, благодарение на това, че има правителство и сме го направили.", допълни министър-председателят. "Това са три магистрали "Хемус" от София до Варна, посочи Борисов. По думите му това е резултатът от направеното за година и половина от експеримента "Орешарски".

"Затова си тръгнаха. И в БСП и в ДПС има и умни хора и разбраха, че така вече провалят държавата, че после вече ще е непоправимо.", допълни Борисов. Той посочи, че възстановяването на спрените еврофондове след сформирането на новия кабинет е в резултат на това, че Европа си отдъхна от предишното правителство и "даде цялата политическа подкрепа на нас". "Всички еврофондове работят сега и до края на тази година ще разплатим 6 млрд. лв.", заяви премиерът и избори редица проекти, които се реализират с финансиране от ЕС. "За 23 години са направени 9 км. метро, за последните 7 години - 39 км. За магистралите средно 65 км. на година.", посочи Борисов. Той допълни, че в началото на следващата година ще бъдат заложени и средства за ремонт на Аспаруховия мост във Варна.

"В кабинета министрите работят много добре. Малко ме беше страх дали няма да се делят на "наши" и "чужди", но проявяват много голям професионализъм, помагат си, работят заедно и истински ме радват.", коментира още Борисов, който бе гост на събрание на МГЕРБ, като председател на ПП ГЕРБ. "Всеки град, в който ГЕРБ има втори мандат става сред най-добрите за живеене. В София над 45 детски градини бяха приватизирани и изчезнаха. Цели квартали останаха без детски градини. Откакто аз станах кмет и после Фандъкова имаме над 100 нови детски градини.", посочи още Борисов. По думите му през август ще бъде пуснат и завода за битови отпадъци в София. "Като станах кмет, столицата имаше само 20% канализация. Сега са над 80%. Това е управлението на ГЕРБ.", допълни Борисов, диплят в списувателите в сайта на ПП ГЕРБ.

Да заформим леко иронично рондо за посланията на Б.Б. пред МГЕРБ, припомняйки култовото внушение: "Портних и екипът му малко бавно стартираха, но то си е и опит. Практиката показва, че кметовете започват да работят силно през втория мандат.", реди заклинания Б., агитирайки младежите на МГЕРБ-Варна да станат ратаи в кампанията на Иван Портних за втория мандат. "Всичко живо е разкопано.", леле, леле. Б.Б. избива рибата, тръшкайки в земята "екзактния" ритор Лютви Местан, пардон агент "Павел".

Кое заровено е живо, питайте Делян Пеевски, който пък наскоро блъвна с френско "р", че нямало "по-ровен" от него. От "по-ровен" до "живо е разкопано"... (Досега само скелети са разровили, но нейсе...) Ай, свирете медийни чалгии на властниците... Кое точно "живо е разкопано" и КОЙ е "по-ровен" метафорикът Борисов не обажда в събота, на Лазаровден, когато Иисус Христос възкресява мъртвия Лазар... Много повече ще му се наложи да инвестира в града Б., ако иска варненци да не "закопаят" Иван Портних на изборите.

bgsniper.com

Снимка: ПП ГЕРБ

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО