Бащата на Хюлия: "Това е подигравка! Майката горко плаче, убиецът ще лежи 12 години

"Това е подигравка! Справедливо ли е според вас?" Така бащата на убитата Хюлия коментира присъдата, която Варненският окръжен съд току що произнесе за Иван Тодоров, който бе признат за виновен за убийството на младото момиче. Съдът наложи 20 години затвор, които обаче се редуцират с една трета заради съкратеното съдебно следствие. По този начин той ще лежи 13 години и 4 месеца, обясни съдебният състав. От тези години обаче ще бъдат признати и извадени месеците, които Иван е прекарал в холандски арест и във Варненския затвор до делото. Той бе заловен дни след убийството през януари миналата година. пише "Петел.бг"

От тези години обаче ще бъдат признати и извадени месеците, които Иван е прекарал в холандски арест и във Варненския затвор до делото. Той бе заловен дни след убийството през януари миналата година. Съдът уважи и гражданския иск на двамата родители, като наложи убиецът на дъщеря им да заплати по 150 хил. лв на всеки. Всяка една от страните по делото има възможност в 15 дневен срок да обжалва или протестира наложената днес присъда. Адвокатите и родителите на Хюлия са категорични, че ще потърсят правата си на втора инстанция. Майката на момичето дори не успя да коментира случилото се, а просто излезе от съдебната зала разплакана.

Известният варненски адвокат Павел Диметров, бивш областен лидер на ГЕРБ-Варна, не скри разочарованието си. Очакванията бяха за присъда от 30 години.

bgsniper.com

Снимки: Petel.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО