Затрупаните останали в хотела за 5 лева. Къде е била инспекцията по труда?!

Бащата на един от пострадалите - Манол, разказа, че синът му бил останал заради надница от 5 лева. По думите му само един човек е закаран в болница, това е починалият работник. Той бил буквално останал без глава и обезобразен. Манол бил общ работник и се бил хванал, за да изкара някакви пари. Надницата била 30 лева, но когато имало допълнително работа, хората оставали и за 5 лева на час. Такъв бил случаят и вчера, когато към 18 часа хотелът се срути.

Бащата на Манол Манолов каза, че синът му не е бил крадец или наркоман. Изкарвал си е парите с честен труд, единствено искал да изхранва семейството си. Един от работниците бил на квартира, всички имали деца и били изправени пред сериозни трудности с изхранването на семействата си. На един от мъжете спрели тока, защото нямал пари да го плати, пише standartnews.com

За работниците е установена, че не са имали трудови договори с нито една от фирмите, които били ангажирани със срутването на хотела. В представената документация не е имало разрешително за събаряне, а е била предвидена реконструкция. Всеки момент ще започнат работа на тежки машини, защото термокамерите и кучетата-спасители са изчерпали своя капацитет. Техниката, която е на място, е достатъчно, като са пристигнали допълнителни машини от Бургас. От фирмата, наета за работата, са се включили с два багера.

Окаяниците останали да работят извънредно за пет лева на час - до 21 часа, на осветление. Кой е разрешил това? Има ли надлежно разпореждане от Инспекцията по труда, къде е бил началникът Иван Иванов? Защо сега мънка и не смее да спомене кой е шеф на "Планекс"? Защо мълчи за строителен предприемач като Пламен Андреев? Защо? Кога главният прокурор Сотир Цацаров ще го попита чрез прокуратурата във Варна? Кога?

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО