Втора софийска МВР-бригада налази Варна. Бивш общински съветник да се готви за "проскане"

На 13 май 1998 г. в 15.00 часа в Областна управа във Варна напориста радио-журналистка разпъждаше колегите си от "първите три стола" до областния управител Добрин Митев, за да ги пази за Наско Рафайлов и заместниците му в РДВР-Варна. Изненадка. Пристигна Иван Стефанов, представен като новия шеф на варненската ченгеджийница. Кметът Христо Кирчев се усмихваше "умно"... Журналистическата клиентела на Добрин Митев, областен управител и посочен от Иван Костов за кандидат-кмет, ликуваше. На 20 май имаше нова сбирка - представяне на целия "екип": Иван Стефанов, директор, Орлин Станчев, шеф на РЗ "Сигурност" и Данчо Бончев, началник на РЗ БОП. Кметът Христо Кирчев вече не беше в настроение. На 8 юли арестуваха Иван Чолаков, доверен кадър на Х.К.

На 17 април 2015 г. пристигна "Втората софийска бригада". Както се казва - в график са. Предкампанията за вота вече стартира. Да се обзаложим ли, че задкулисните ятаци на един таящ се все още кандидат-кмет ще бъдат бастисани?! Бивши общински съветници, които вече бачкат за него, да се готвят за "проскане", докладват чинно наши агенти на дълбоко прикритие в обкръжението на Цв.Цв. и Б.Б. "Деполитизираните" полицаи около 9,30 – 10 часа влязоха първо в Община Варна, за да се представят на председателя на ГЕРБ–Варна и кмет от ГЕРБ на града Иван Портних. В сградата влязоха новият шеф на ОД на МВР–Варна, досегашният шеф на Първо РУП на СДВР Даниел Пашов, който минава за човек на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, и неговият заместник.", написа "АФЕРА".

Покрай бившия общински съветник, който е нарочен за "меверейска илюстрация", може да изгори и виден гербаджия, загубил доверието на Цветанов и Борисов заради усуквациите си около бившия шеф на ГЕРБ Павел Димитров. "Презастраховките" край "тъстовете" може да не го спасят от привикване "на килимчето". Споко. Няма да го проснат като Алексей Петров за пореден дубъл на МВР-пикчърс, защото това може да взриви ГЕРБ-Варна - на прекалено видима позиция е. Обаче. Набедени като негови "касички" ще бъдат ударени. Няма да бъдат забравени изборджиите от ъндърграунда, които са нарочени като събирачи на гласове за все още таящия се съперник на Иван Портних. Този път Шишко няма да завръща "пуйчетата". Потвърди се прогнозата ни, че Бойко Борисов не иска да дели Варна с Делян Пеевски.

Остава само една "малка подробност" - Иван Портних да спечели изборите. Схемата със "софийска бригада", която е "под индиго" със сценария на Иван Костов, "опакова" кмета на Варна в образа на "злия апаратчик", както бе с Добрин Митев. Ако тази пропагандна аналогия сработи, Бойко Борисов може да бере ядове в "морската столица". Много неща са различни, естествено - червените са в канализацията, Илия Павлов е в Отвъдното, ТИМаджиите не дават вид, че ще играят "остро" и двойно, за да не кажем друго. Основните играчи от "сивия бизнес" и оператори по официализираните контрабандни канали ще бъдат "прослушани". Един от най-големите играчи в "комплексния бизнес" наскоро дал заявка, че няма да се меси много-много в кампанията - "Варна вече по-слабо ме интересува, големите ми проекти са в София.". "Бойко" си плете кошничката във Варна...

За разлика от Иван Костов, който уж мачкаше "Мулти" и наричаше ДПС "проклятието" на Балгария, подценявайки "момчетата", Бойко Борисов не пропуска да си подреди капиите - Ицо Ламята ли ще остави някой от ъндърграунда", който да не е "профилактиран" в полза на "нашия кандидат". Или Емо Командоса, пардон, ще откаже на "Бойко" да приобщи другото крило на "браточките"?! Да видим резултатите.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО