Бопаджии подлагаха агенти за "прочистване". Подир "уво" масово стават "агенти"

Понеделник беше прелюбопитен ден за магистрати, адвокати, бивши и действащи бопаджии и някои техни "агенти". Журналистите, нарочени мераклийски за "неформално бачкане", бяха башка. Първо, бивш бопаджийски бос се тропосал като образцов кювлия в кафене, без да се притеснява за хилавото си гръбче. Второ, натокана прокурорка с нега в очите пласира бърза вметка - "Кво се пазиш, аз съм миролюбива!" и започва не съвсем войнствено, ех, да насочва вниманието към налятата си пазва. Трето, агент на прикритие на "шишковците" се е реднал в съдебна зала като "трета страна". Четвърто, журналистите си вършат работата - и в съдебната зала, разбира се: в различни роли и превъплъщения.

Час по-късно повечето протагонисти в Пиеската се разделят. Не и някои от бопаджиите. Хрумва им да задействат свой "агент", за да окаже въздействие върху набелязан обект, заподозрян, че може да даде не само морална подкрепа на нарочената за разтерзание врагиня. И? Интервенция по мобито чрез "агент", разбира се. На другия ден - промяна в плана. Бопаджиите са се оказали тъпаци на тъпаците в "изчисленията". Отбой. Задействаните по приятелска линия агенти за остро психологическо въздействие се потапят. Бопаджиите хлъцват изненадани и потреперват като заклети алкохолици за "рестото". То не закъснява, естествено - размяна на флашки при бърза среща в района на "Патриарх Евтимий" подлага мърлячите на "третата страна" - Шишковата... Леле, що стана - изненадка с агент "Дюран Дюран" от ДПС.

Нямаше да тровим с ехидна и почти терористична "иносказателност" набедените за "отворковци" бивши и действащи бопаджии, ако не бяха си го изпросили. "Софийските бригадири" да си правят сметката. Кой привикваше на срещи агенти в Катедралния храм? Перверзно, а? Кой вкара "в кириза", по думите на негови приятели, Жоро Каратиста, застрелян на 25 януари 2001 г.? Кой? О, да - тогава "Бойко" го нямаше даже, за да се учуди каква ли интуиция ни е подсказала, че е "нареден" и сме реднали седмица по-рано пророчески текст в "Наблюдател" - "Бойко" се чудеше след изпреварващата (с три дни) публикация за разстрела на Бай Миле. Кой подлагаше за "прочистване" агенти на БОП-а, станали неудобни? Кой?

Как "кой" - "свой". "Сега можеш да работиш за нас от актуалните позиции. Какво ще кажеш?". О, не - подобно питане не е отправено към бивш бопаджия. Въпросът е към ексконтраразузнавач, проникнал с "усмивки" в магистратските среди. Бившите бопаджии не са толкова трудни за обработка. Никак даже. Сами се натискат. Одма стават "агенти". Както им вика една интервентка, обслужвала Живко Санжето преди години - "индулгенти". Ако "софийските бригадири" не разтоварят "оперативното стопанство" на ОД МВР-Варна от подобни "индулгенти", даже и като "политически поръчкаджии" няма да останат в паметта на просветените варненци.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО