Б.Б. поздрави кмета на Бургас за "ЧРД", нареди му да се кандидатира. Почерпката - на 20 май с боса на "Лукойол"

Бойко Борисов се обадил от Катар на кмета-отличник на Бургас Димитър Николов, за да го поздрави за рождения ден. Нашите информатори твърдят, че го сгълчал приятелски да не се прави на уморен и едва ли не направо му наредил да се кандидатира за поредния си мандат. Източници на информация в обкръжението на Димитър Николов споделят под пълен секрет, че той вече е взел решение да се кандидатира отново, тъй като имал работа и проекти за довършване. Най-близките му приятели и съратници щели да чуят лично от него за кандидатурата му на партито за "ЧРД" на 18 май.

Всъщност Бойко Борисов ще пристигне в Бургас на 20 май, за да присъства заедно с бигбоса на "Лукойл" Вагит Алекперов на откриването на новите мощности, които бият рекорда на американските инвеститори в Гълъбово. Димитър Николов ще грейне край премиера, Вагит Алекперов и Валентин Златев. Какво по-силно начало на предкампанията му?! Всъщност заявка за "служебна победа", редят отровни лафове завистници сред кандидат-кметската кохорта на "Бойко". Лидерът на ГЕРБ не пропуска да спомене Димитър Николов до имената Йорданка Фандъкова, кметицата на София, и Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, които брои за непобедими. Не че няма да натисне в Пловдив и Варна...

Като казахме Варна - заклети интриганти, които не са пропуснали да поздравят кмета на Бургас, залагат на тежки облози дали Иван Портних е поканен на партито на Димитър Николов. И припомнят как Симеон Сакскобургготски проводи Бойко Борисов на 14 юни 2005 г. на "ЧРД" на Кирил Йорданов, за да го въведе минаващият за успешен тогава варненски кмет в Темата. Лидерът на ГЕРБ настойчиво посъветва Иван Портних да търси съветите на Димитър Николов, след като "Ванко" пое ГЕРБ-Варна на 28 юни 2012 г. (И с това предреши кметската съдба на Кирил Йорданов, ама той се разсейваше...) Иван Портних тутакси започна да раздува в тесен кръг как Митко Николов поне два дни от седмицата преследва в София министрите на ГЕРБ за парички по проекти.

Чудно е все пак - на 20 май Бойко Борисов ще е в Бургас. Кой му пречи да дойде на 21 май във Варна, за да навлече тогата на "доктор хонорис кауза" на Техническия университет. Кой? Че и празникът на курортния комплекс Св.Св. "Константин и Елена" да уважи с присъствието си. Обаче ще сгрешат онези, които се надяват, че Бойко Борисов е отписал Иван Портних. Не е. Има си причини за това, ще ги бистрим до изборите. Димитър Николов няма такива кахъри - в Бургас вече не бучат дори протестиралите срещу "Шишко". Дали не е добре, докато черпи приятелите си с маркови питиета, да помни съдбата на Кирил Йорданов - и той печелеше избори подир избори. И?

bgsniper.com    

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО