МАКОВЕЙ, ПАЗИ СЕ ОТ БГ ДУШАНИТЕ "ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ"!

Моника Маковей: "Личността прави системата." Правилно. Изгледахме с интерес петчасовия форум в столицата, в който участва Моника Маковей по покана на Инициатива "Правосъдие за всеки", с домакин Софийски дискусионен форум. И на финала направо се хванахме за кобура. На трибуната излезе бившият председател на Варненския окръжен съд – Душана Здравкова, както и бивша дясна ръка на Алексей Петров–Трактора в президентския му напън да стане президент на България.

Душана Здравкова е лице, за което сме писали години наред, и магистрат, за което във Варна в коридорите на съда може да се чуят потресаващи неща. Не друг, а ние сме били очевидци на това как в качеството си на председател на Варненския окръжен съд Здравкова ни покани в кабинета си в неработен ден, за да направи опит да ни даде указания как да напишем публикация срещу български банкер. А в кабинета й, заровена в папки, предоставени от Здравкова, вече усърдно се трудеше над поръчката столична репортерка. Не влязохме в поръчковото мероприятие, то обаче беше изпълнено под диктовката на председател на съд от други "журналисти".

Та, днес, същата Душана Здравкова на финала на форума, заговори патосно против мафията като представител на … Фондация "Джовани Фалконе". Здравкова заедно с Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград и Фондация "Джовани Фалконе" щяла да раздава един път годишно награда "Страхливите умират всеки ден, смелият умира само веднъж". На това място вече извадихме пищова от кобура. Тази година наградата щяла да бъде връчена на 17 септември в Благоевград. "Трябва да се пресече пътя на мафията, трябва да се пресече на тези, които задкулисно, заради много пари убиват нашите деца.", с патос изрецитира Душана Здравкова, която всички във Варна знаем как пресичаше пътя на "мафията".

Моника Маковей, внимавай! Тук в България те употребяват не "личности, които правят системата", а "лица, които са вкопчени като свински черва в системата". Защото Варна помни как Душана Здравкова, като председател на Варненския окръжен съд, посрещаше зяпнала от умиление Бойко Борисов и как хукна да прави ГЕРБ с Цветан Цветанов. След като я изритаха оттам, със същия устрем се залепи до Алексей Петров. И оттам излезе безславно. Сега вече е … "Джовани Фалконе", мале ле!

Маковей, пази се от БГ Душаните "Джовани Фалконе"! Тук, около теб се сбраха купища маски "джовани фалконе"! Ти не си длъжна да ги познаваш, но ние ги помним. Помним и колко са "чисти" и каква "битка" водеха с мафията. Днес пак се напъват да овладеят "битката", само за да се докопат пак до ключовите позиции на властта.

Afera.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО