Цв.Цв. номинира Иван Портних за кандидат-кмет в Пловдив и гербаджиите във Варна се разшетаха

Миналия петък Цветан Цветанов обяви номинацията на кмета на Варна като кандидат на ГЕРБ за нов кметски мандат в "морската столица". Номинирането в българската столица на пеещите фонтани изби рибата. Очевидно безцеремонното  пласиране на "активното мероприятие" - "Красен Кралев - кандидат-кмет на ГЕРБ за Варна, въпреки очеизвадната си абсурдност изкара от равновесие минаващ за хладнокръвен и перспективен политически играч фактор Иван Портних.

Гербаджиите във Варна се разшетаха като по команда. Партийните членове са атакувани с канонада от съобщения на електронните пощи за предстоящи организационни мероприятия. Ето едно от тях:

Колеги, на 01.06.2015 г. от 16:30 ч. в централен офис ще се проведе областно отчетно-изборно събрание на ПГЕРБ със следния дневен ред:

1. Отчет за дейността на ПГЕРБ в областта
2. Номинации за Областен клубен ръководител на ПГЕРБ
3. Номинации за Областен клубен организационен секретар на ПГЕРБ
4. Номинации за членове на Управителен съвет
5. Разни

 
Дейността трябва да се отчете, дума да няма. Номинациите - да си минат по процедурния ред. В едно минало бешело време Павел Димитров се подложи на гласуване за номиниране по райони. Спечели и сетне го "изпържиха" - босовете в София първо лансираха Данаил Папазов, а накрая опряха до вездесъщата кандидатура на Кирил Йорданов. Вече няма подобни глезотии. Шефовете в София спускат кандидатурата за Варна - даже провокират гордите варненци, обявявайки решението в Пловдив.

Събранието в централния офис на ГЕРБ-Варна вероятно трябва да приключи до 18 часа, тъй като партийците от район "Младост" са уведомени от орг.секретар Станислав Г. Иванов, че същия ден от 18 часа "ще се проведе събрание за номинации за кмет на община и кметове на кметства. Събранието ще се проведе в клуба на глухите на ул. "Тролейна."". Буквален цитат. Кого ще номинират за кмет на община, след като Цветан Цветанов вече "спусна" край пеещите фонтани в "столицата на майничките" номинацията на Иван Портних?

Трябва ли да се притеснява кметът на Варна?! Може - от избора на варненци, не и от "формалните номинации" след упражнението край пеещите фонтани в Пловдив миналия петък.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО