БСП-Варна тропа в "стара ръченица", номинира Гуцанов и Клисарова. Кой ще отпадне от Хорото?!

БСП-Варна залага на разпознаваеми лица, пласирайки ги като кандидат-кметове - Борислав Гуцанов, лидер на червените в града и бивш депутат, и Анелия Клисарова, бивш ректор на Медицинския университет и ексминистър на образованието. Става дума за "тандем". Няма драма - Гуцанов или Клисарова. Започнаха номинациите по райони. Стартът в район "Владислав Варненчик" показа и доказа колко сме били точни, когато първи и единствени написахме преди месеци, че това ще са "съперниците".

"Две са предложенията на общото събрание за кмет на община Варна – лидерът на БСП - Варна Борислав Гуцанов, който беше депутат в 42-то Народно събрание и председател на парламентарната комисия по регионално развитие, и проф. Анелия Клисарова, министър на образованието и науката в правителството на Пламен Орешарски.", пише в съобщението на ГС на БСП-Варна, което копипействат като изоглавени местни "дръжки на микрофони".

Няма изненади за листата. Боби Гуцанов си стяга отбора за битка с хората на бившия областен председател и сегашен депутат Красимир Янков. Анелия Клисарова и Борко Гуцанов "са вътре", както се казва, Димитър Чутурков и Иван Русев са "в отбора"." С общото събрание на организацията във "Владиславово" беше поставено началото на вътрешнопартийната кампания преди местните избори. Конференции за номинации ще бъдат проведени и в останалите четири района на града.", продължава съобщението на ГС на БСП-Варна."

Така стигаме до главното. "Окончателното решение кой ще е кандидат за кмет, кои ще са кандидатите за районни кметове, за кметство и за общински съветници, ще бъде взето на Градска конференция на БСП.", завършва съобщението. Е, има някои "нюанси" - кандидатът на БСП за Варна ще бъде "гледан" на "Позитано" 20. Докато отборът на Боби Гуцанов върви по обичайната процедура, на "Позитано" 20 се обсъжда "остър вариант" - непартийна кандидатура, подкрепена от БСП. Това означава, че "позитанците" се шубелисват от битка с кандидата на ГЕРБ.

В същото време вътрешнопартийната опозиция срещу Боби Гуцанов, водена от Красимир Янков, ще направи и невъзможното, за да внесе разнобой и да провали кандидатура, която не й изнася. Ако кандидат на БСП-Варна е проф. Анелия Клисарова, "гвардията" на "янковците" няма да участва в кампанията и няма да гласува за нея, но ако Борислав Гуцанов бъде номиниран от партийните низини и одобрен от "Позитано" 20, "янковците" ще работят и гласуват за други кандидати - според офертата. (Оферти не липсват. Вече се преговаря за "ресурса".)

Вероятно опитен политически играч като Борислав Гуцанов ще стори добре, ако си припомни как Бойко Борисов и Цветан Цветанов "изпържиха" Павел Димитров, който спечели всички възможни гласувания за номинирането от организациите на ГЕРБ по райони, но въпреки това бе "отсвирен". В момента на "Позитано" 20 тече прегрупиране. Боби Гуцанов няма как да спечели там, ако продължава да разчита на лобиране от образцова лаладжийка като позорно издънилата се по "аферата Костинброд" Мая Манолова, позната като вездесъща комплексирана провинциалистка.

Боби Гуцанов дори не може да си представи какви врътки се вихрят в Задкулисието в момента. Въпреки че се има за "опитен политически играч". Въпреки че го канят на "тайни срещи" негови стари политически дружки "отсреща". Както го подложиха през есента на 2011, така ще го измамят и сега. Че и повече - поне заявката е такава, ако съдим колко лъстиво го мамят, мамят, мамят. Гуцанов и Клисарова влизат в ролята на "красивите и умните" в БСП-Варна и да си правят сметката в какъв Тиган ще ги пържат. Тропането в "старата ръченица" обещава зрелищно отпадане от Хорото.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО