Протестът в "Чайка" освети връткави "схеми" във Варна. Гуцанов сгълча другарски червените съветници

Протестът срещу презастрояването на ж.к. "Чайка", сочен по времето на соца като образцов, освети връткави "схеми" във Варна. На връх рождения си ден на 17 юни Борислав Гуцанов трудно сдържаше радостта си по време на пресконференцията. Най-сетне му се падна чудна възможност да овладее групата на червените съветници в Общинския съвет след тяхна издънка. Гербаджиите се накъсаха да се гаргарят с бесепарите, че техните съветници първо гласували като един за решението на Съвета от 30 март, а сега пискат и искат неговата отмяна.

Неотразимата червена пиарка Ирена раздаде копие на писмо, подписано от седемте общински съветници на БСП-Варна, в което те настояват за отмяна на решение №2106-14 от 30 март 2015 г. на Общинския съвет във Варна, по протокол №40/30.03.2015 г., взето по предложение на кмета и касаещо ПУП-ПРЗ на жилищен комплекс "Чайка" (19 м.р. и 20 м.р.). "Смятаме, че като представителен орган Общинският съвет, който преди всичко е призван да спазва интересите на варненци, е длъжен да спазва закона.", пишат съветниците до председателя на Общинския съвет Иван Луков и до кмета на града Иван Портних.

КОЙ успя да мотивира общинските съветници от различни десени и разцветки да гласуват толкова възторжено за прословутия "ПУП-ПРЗ"? Чий хатър не смеят да скършат съветниците? И още - защо "изведнъж" червените общински съветници решиха да променят решението си. Гербаджиите имат чудничко "алиби" - бесепарите гласували с тях. Точка. Борислав Гуцанов няма основание да се кахъри особено - не той е гласувал. Нещо повече - свикал заседание на ИБ на БСП-Варна и червените съветници си получили заслужената градивна другарска критика с "отчитане на грешките" пред строя.

Хората на Бойко Борисов във Варна ще ревнат гороломно - "БСП яхва протеста на гражданите! БСП се извърта заради изборите!". Стоп. Първата работа на Борислав Гуцанов при започването на пресконференцията беше да редне бърза уговорка към репортерите: "Не съм ви поканил, за да ви съобщя, че вдигам кандидатурата си за кандидат-кмет на Варна на рождения си ден.". Сетне последва и втора уговорка - "За пръв път си позволявам да кажа нещо пряко за кмета на града.". На това място Красимир Маринов, известен и като тъста на Иван Портних, можеше да викне по едно за рожденика. Апропо. Борко ще блъфира до последно за кандидатурата.

Не че не обхожда знаковите фактори в града. Не че не загражда основни руски играчи във Варна. Преди и след концерта на "Руския имперски балет" предната вечер, за който първи писахме преди повече от месец, Боби Гуцанов беше засечен с (не)официални руски влияещи фактори. Червената групичка, усукала се около консулството, побърза да ни се отчете за контактите, разбира се. След зачезването на емблематичен играч като Офир Мирецки и заиграването на мегавлиятелния Юрий Трутнев, любимчика на Путин, с "момчетата", пластовете в местната "руска схема" се поразместиха.

Всъщност дали Борислав Гуцанов не е проявил разбиране към червените съветници, защото знае за руските интереси и в "Чайка"? Агентите ни на дълбоко прикритие в червената цитадела на "Македония" 33 чинно докладваха, че общинските съветници на БСП-Варна притичали за почерпушката в кабинета на червения градски шеф. Никой не възразил срещу "градивната критика" - поели по бесепарски обичай "вината с мезетата", пардон, любимото бяло уиски на Тъста, както се хвалели, научаваме, приближените на "Ванко".

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО