Бойко Борисов реже лентички пред медиите във Варна. Цв.Цв. шета зад кулисите, всички са зад Портних

Докато лидерът на ГЕРБ реже лентички пред медиите във Варна, организационните работници на Цветан Цветанов работят по формалната процедура за номинирането на Иван Портних като кандидат-кмет на Варна. Бойко Борисов вече обяви кандидатурата му. Остава да се изиграе процедурната игра - единодушното номиниране от всички клубове на общинско събрание. В събота тази схема бе отиграна с кмета на Бургас Димитър Николов. Да се обзаложим ли, че "под индиго" ще бъде разиграна и за Варна.

Всъщност от известно време Иван Портних е по-близък с кмета на Пловдив Иван Тотев. Беше време, когато Бойко Борисов наставнически съветваше "Ванко" да се учи от Димитър Николов и да гледа какво прави бургаският кмет в София и как гони министрите до дупка. Цветан Цветанов обяви кандидатурата на Иван Портних за кандидат-кмет на Варна в...Пловдив. След решението на ВКС в петък Цв.Цв. получава възможност да се вихри в предизборната кампания.

Стратегията на гербаджийската върхушка за Варна е напълно прозрачна. Бойко Борисов ще го играе "фронтмен", шеф на щаба на "Ванко", а Цв.Цв. ще шета зад кулисите. ГЕРБ-Варна ще изтегли напред кампанията, която ще има два пика - на 15 август за празника на града и на 6 септември за обявяването на Съединението. След 22 септември ще стартира "тихата кампания", когато започне същинската предизборна шумотевица. Цв.Цв. няма да се пъха много-много пред тв камерите.

ГЕРБ ще вложи непренебрежим ресурс в предизборните акции. Иван Портних ще даде заявка за спечелване на изборите още на първия тур с посланието, че ще работи след вота с всички, които се кълнат сутрин и вечер, че сън не спят за интересите на варненци. Целта на гербаджиите е да осигурят на "Ванко" огромна преднина на първия тур и да организират корпоративна коалиция за втория. През "тъстовете" и мрежите на Корпорацията минават задкулисните схеми с червените.

Според схемата на гербаджиите електоралните кохорти на Данаил Папазов и Чавдар Портних трябва да бъдат максимално минимизирани. Ако червените издигнат Анелия Клисарова (Която не е боец, а семейно-битовите проблеми могат да я разколебаят допълнително...)за кандидат-кмет, Цв.Цв. и оргработниците ще разгърнат комбинацията зад кулисите с кадрите на Красимир Янков и Борислав Гуцанов. Целта е не само Иван Портних да победи убедително, но и да се моделира бъдещото прокметско мнозинство още по време на кампанията. "Бойко" безскрупулно ще сочи врага - хората на Иван Костов във Варна.

Гербаджиите вече разцепиха "реформаторите". Радан Кънев ще се включи с беззаветна преданост в кампанията... Меглена Кунева няма да изненада никого... Божидар Лукарски - още по-малко... Апропо. Христо Бозов блъвна на 30 август м.г., че "Янко Станев е кмет в сянка от 20 години...", докато чакаше Николай Бареков да пристигне с Джефри ван Орден. Защо ли бе толкова настойчив нашият приятел Христо Бозов? Иван Портних очевидно е чувал за мерака на Кирил Йорданов да изкара четвъртия си мандат "без предразсъдъци". (Сякаш някога ги е имал...).

Иван Портних включва Янко Станев в ключовите проекти. Прави това с "доброто" на Борисов и Цветанов, разбира се. Подценяването на ресурса на "малките играчи", ако приемем, че ТИМаджиите са "големите играчи" (Да припомняме ли, че на 11 юни 2001 г. реднахме на първа страница на "НАБЛЮДАТЕЛ" - "Добре дошли града на ТИМ?! По онова време "отворковците" се прехласваха по Илия Павлов и Емил Кюлев, обявени за най-големите инвеститори във Варна...), може осигури на ентусиастите неприятна "изненада". Янко Станев, Красимир Маринов и Радослав Коев ще уплътняват според замисъла на Борисов и Цветанов мрежите на ГЕРБ-Варна.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО