Мачкат Георги Първанов-"Гоце" за "Дон Цеци" заради местните избори. Бивши "седесарки", минали през БСП, връткат "АБВ"

Георги Първанов отдавна не е изглеждал толкова сгънат и жалък. Беше потресаващо да се наблюдава как мънкащият Виктор Николаев го притискаше, докато си подпираше брадичката. Ами ако срещу "Гоце" беше настъпателен тв водещ със самочувствие? Тогава? Първанов запелтечи, беше срамна гледка - гърчи се, гъне се, отврат. Така е, когато се разчита на думата на циганин, или на такъв, който се прави на циганин, че и на "лидер". Другото е очеизвадно - "Бойко" мъсти за подписката за дълга, която "азбукарите" заформиха с БСП. Има и друго. Бойко Борисов е мнителен тип, няма как да забрави, че Г.П. се изживява като "премиер в сянка", който изрежда в тв студията ресорите, в които партия "АБВ" имала активна позиция - на практика всички най-важни сфери на управлението.

Подписката в НС и управленските теми илюстрират ясно, че Борисов дебне Първанов по две публични линии - парламентарната и правителствената. Третата също е очевидна - това е изборният процес, т.е. дали ще съществува или не политическият проект на бившия президент. Предстоят местни избори. Това предоставя на Бойко Борисов средство за натиск срещу нарочения за негов политически дост експрезидент. Разобличаването на Георги Първанов-"Гоце" като защитник на такъв като Цветелин Кънчев в национален ефир с припомняне на ролята на вицепрезидента Ангел Марин в казуса "Дон Цеци" е само началото на атаката срещу лидера на "АБВ" преди местните избори. Задава се яко газене и мачкане.

Първанов явно се дразни, че Борисов много държи да има осигурено политико-корпоративно пространство за маневриране чрез врътки с ДПС. Години наред "Гоце" играйкаше с Доган. Нима Румен Петков не беше връзка на "работно ниво" с Емел Етем-Тошкова? Да не би на втория тур на вота през есента на 2001 г. ДПС не подкрепи "Гоце"?! Обаче - "няма вечна далавера", отсичат "браточките на Улицата", когато раздуват в лежерна обстановка за такива като Георги Първанов-"Гоце". Сега Г.П. е изолиран. "Зелените чорапчета" го ненавиждат заради пенсионната реформа на Калфин. Старите комуняги го плюят. Доган не иска да чуе за него. Борисов го дебне. Миков се "еманципира" от старите зависимости от "Гоце".

Георги Първанов се опитва чрез преиграни активности в полето на "голямата политика" да компенсира слабостта на формацията си на местно ниво. Румен Петков ще плати цената, защото се е нагърбил с организацията на кампанията на "АБВ" за местните избори. Петков остарява скорострелно и често се дъни напоследък. Саркастичните му вметки, че ръководството на БСП обричало кандидат-кметовете на БСП на "изборна самота", няма как да не му бъдат припомнени след вота, когато партията на "Гоце" катастрофира електорално. Опитът на Първанов и Петков да прикрият изборната немощ на "АБВ" чрез подкрепяне на кандидатури между бесепарите и "азбукарите" е обречен на зрелищен провал.

Георги Първанов се издъни тежко и по друга линия - по "руската писта". "Гоце" е никой за руските политически и икономически босове. НИКОЙ. Провалът му с "големия шлем" го представи в целия му блясък на неустоим политически дърдорко. Руснаците не прощават такива неща - останалото е "подразбиране"... Това е основната причина "АБВ" да има точно нулев потенциал сред русофилските електорални кохорти. Очертава се кошмарна изборна загуба за "азбукарите" на местните избори. Първанов и Петков не могат да предотвратят това с бръщолевене из тв студията. Нещо повече - могат да влошат нещата.

Гърченето на "Гоце" в Нова тв в понеделник сутринта, когато бе набутан в обяснителен режим от Виктор Николаев за казаното от Цветелин Кънчев за (вице)президентската роля за "опрощаването на оставащия затворнически срок", е показателно - Георги Първанов отдавна е изпуснал Влака. Предстоящият предизвестен провал на местните избори ще стартира разпадни процеси в измислена партия като "АБВ", в която бъка от образцови клиентелисти. Нима приближени "девойки" на "Гоце" не преминаха от СДС-Варна в БСП-Варна, за да станат сетне първи "азбукарки". Шлякана история. Георги Първанов-"Гоце" ще стори добре, ако се покрие, защото е жалка картинка в телевиденията.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО