Бойко Борисов даде "добро" на Иван Портних за листата. Лили е "аут от играта", Кралев се ослушва

Бойко Борисов е дал пълен картбланш на Иван Портних, лидер на ГЕРБ-Варна и кмет на "морската столица", за подреждането на листата за общински съветници. Лили е "аут от играта" за Варна. Цв.Цв. ще шета зад кулисите и няма да се показва много-много на публични мероприятия и не ще участва в шумни предизборни дунанми, категорични са нашите информатори в най-близкото обкръжение на "Бойко". Красен Кралев се ослушва. Ролята му за ремонта на Двореца на културата и спорта го приближи до кмета. Кризата в отношенията между пиарките на кмета и кадрите на К.К. в момента изглежда преодоляна.

Иван Портних се опитва да установи паритет в ГЕРБ-Варна. Административният секретар Павел Христов засега не надига глава като "алтернатива" на "Ванко". Лилия Христова, напористата му майка, се "кротна на дрейф" за пред вразите си в партията, но зад кадър не спира с активностите, които да осигурят развитие на кариерата на сина й. Емил Радев има ясно поставена задача от Бойко Борисов - да неутрализира "реваншистките действия" на Павел Димитров, бивш областен координатор на ГЕРБ-Варна, който от много месеци работи за кандидат-кмета Данаил Папазов. П.Д. привлече в щаба му пиарката си Милена Кръстева.

Иван Портних и Бойко Борисов са оставили отворен само един въпрос - за политическата съдба на Иван Луков, председател на Общинския съвет във Варна. След промените в ръководствата на клубовете по райони в ГЕРБ-Варна позицията на Луков в "Аспарухово" поолекна. В същото време евентуалното му брутално отстраняване от Схемата ще наруши паритетите не само в ГЕРБ-Варна. Засега Б.Б. не дава зелена светлина за смяната на Иван Луков с Тодор Балабанов, председател на постоянната комисия "Финанси и бюджет" в Общинския съвет. Публична тайна е корпоративният натиск в тази посока.

bgsniper.com   

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО