Анелия Клисарова се видя в чудо. Натискат я да се кандидатира за кмет на Варна по формулата "Кирил Йорданов"

Непоправими червени апаратчици, представящи се за фабрикатори на "инициативни комитети" по поръчка, натискали, научаваме, проф. Анелия Клисарова да се кандидатира за кмет на Варна. Формулата е банална - още от времето на ранния Кирил Йорданов, който на втория тур от "независим кандидат", стана "независим на БСП", тъй като другарят, ех, Красимир Премянов убеди червените шамани, че той имал по-голям шанс да победи Христо Кирчев на втория тур. Така червените грубо отстраниха Петър Петров, който беше втори след първия тур, за да уредят Кирил Йорданов да се сбори с тогавашния кмет. Схемата се провали тогава.

Докато апаратчиците шетат зад кулисите, Борислав Гуцанов, лидер на БСП-Варна, сондира други възможни кандидати. Бившият областен управител Иван Великов е отказал. Не са се съгласили и няколко "независими" потенциални кандидати. Така бесепарите останаха с Борислав Гуцанов и Анелия Клисарова като възможности. Предсказуемо. Вярно, Боби Гуцанов напоследък пласира "комбинация", че щял да изненада останалите играчи, но гербаджиите реднали "ресто" - "Пак от същото ще е...". След скандално отлагания пленум на БСП червените във Варна ще бавят още малко топката и ще се включат в играта.

Суетенето зад кулисите едва ли ще превърне БСП в "първа политическа сила" във Варна. Анелия Клисарова стартира политическата си кариера като кандидат-депутат на НДСВ, но след това се гушна с червените. Проблемът е, че сред "независимите кандидати" е навалица, а пък червените хардове не я припознават като "свой човек". Ако Анелия Клисарова откаже офертата, едва ли ще направи грешка, отсече влиятелен общински съветник от БСП.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО