КОЙ иска да арестува Веселина Томова? Кой и защо я търси заради...полицайката Анна Витанова?

12 часа на обед. На вратата на дома на журналистката Веселина Томова, собственик и главен редактор на сайта АФЕРА, се звъни. Пред вратата – цивилно ченге. Което вместо да "бори" някаква престъпност, го пратили при … Веселина Томова. "Г-жо Томова, от София правят една проверка, заради полицайката Анна Витанова…", бърза да се оправдае със софиянци ченгето. И ми навира напечатан лист, който се оказва … призовка (?!?!) Трябвало да ми зададе някои въпроси, "във връзка със статия, поместена в сайта АФЕРА за полицайката Витанова".

"Утре удобно ли Ви е в 9 часа да дойдете?", пита ченгето. В призовката, разбира се, изобщо не е написано за коя точно статия става дума, но пък е подчертано, че "на основание на чл.69 ал.1 от ЗМВР призовавам гражданката Веселина Томова Захариева да се яви при инспектор Стефан Димитров "за явяване на разпит" /?!?!/. "Явяването е задължително!" – с големи букви, с черен курсив.
Ченгето така и не може да каже за каква статия изобщо става въпрос, ама можел да ми се обади по телефона, ама ми нямал телефона… Хлопвам вратата под носа му. Като ми имат адреса, със сигурност ми имат и телефона, още повече че непрекъснато ми поставят под контрол трафичните данни и ме подслушват като мерзки мишоци.

Бърза проверка в АФЕРА показа, че за Анна Витанова в АФЕРА има публикувани две статии: едната на 16.06.2015 година: "ВИЖТЕ ПОЛИЦАЙКАТА ОТ "ПРОТЕСТИ’2013" КАКВО ИСКА В ОРЛАНДОВЦИ – ХИТЛЕР ДА ТОВАРИ ВАГОНИТЕ!", в която е публикуван скрийншот от статуса на Витанова във Фейсбук, нещо, което публикуваха купища медии. Втората е от 23.06.2015 година и е публикация на Кеворк Кеворкян, препечатана от в. Преса: "АННА, А НЕ БЪЧВАРОВА. КОГАТО СЕ НАДИГАТ БЕСОВЕТЕ."

Вие нали разбирате за какво безобразие става въпрос с т.нар. "проверка за полицайката Витанова" в МВР? Всичката Мара втаса, че до АФЕРА опряха да ни викат "на разпит". Когато повикат на разпит АФЕРА в МВР по публикациите й за корупция, ще се явим. Другото е гротеска. А утре, да не се изненадвате, ако ме арестуват, че не съм почела ОД на МВР – Варна, защото без АФЕРА и една проверка не могат да направят. На всичкото отгоре, заради вътрешните си проверки в МВР, изобщо нямат право да ме викат НА РАЗПИТ!

Afera.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО