Честит втори тур във Варна?! Шок и ужас за "тъстовете" подир припадъка на Иван Портних

"Варненският кмет Иван Портних припадна по време на честването на 178 години от рождението на Васил Левски.", блъвнаха едни сайтове, докато други мълчат оглушително. Леле, що стана? "Честит втори тур!", е хит в социалните мрежи. Припадането на Портних е лош знак - здравето на кандидатите се гледа под лупа: физическо, психическо, "морално". Обяснението с жегата и костюмирането е кретенско. Като че ли другите официални лица са били по шорти и бански...

Розалина Димитрова, "дясната ръка" на кмета Иван Портних, съобщи за медиите, че припадането му не е причинено от сериозен здравословен проблем. Припадъкът бил резултат от рязко падане на кръвното налягане и от юлската горещина. Портних е отказал медицинска помощ. "Кметът вече е добре и дори работи в общината.", казва Димитрова. Наши източници в Билдинга потвърдиха това, съобщавайки, че Иван Портних даже е взел участие във важна политическа среща, отнасяща се до неговата кандидат-кметска кампания.

Олюляване, прихващане, падане възнак, обливане с вода - това гърми и трещи в социалните мрежи. Разбира се, че злорадстването на някои гневни варненци е неуместно. В същото време избирателите на "морската столица" имат право да знаят дали кандидат-кметовете са здрави, дали не злоупотребяват с алкохол и наркотици, дали не им се налага да употребяват антидепресанти. Искрено желаем здраве и бодрост на варненския кмет и вече да внимава в жегите - даже и при откриването на обновения шадраван на центъра...

Инцидентът с кмета на Варна вероятно ще изпрати основните претенденти на спортните площадки, за да покажат колко са здрави, да видят всички какви мачовци са. Препоръчително ще бъде за главните съперници на нарочения за тотален фаворит Иван Портних да убедят варненци във физическото и психическото си здраве. Може би по тази причина някои от пиарите вече обмисляли, научаваме, да предложат тестове поне за кандидатите от първата петица според рейтингите.

Междувременно "тъстовете" изпаднали в паника. Шок и ужас е налазил най-близкото обкръжение на Иван Портних. Тамадите на варненската политическа сцена коментираха с разбираема загриженост инцидента. Пиарите жужат по мобитата. Уточняват линията на поведение на съперниците. Суматохата е пълна. На този фон повече от нелепо изглежда изцепката на гербаджийските пиари, че Бойко Борисов много се радвал на прекрасните гледки във Варна. Колко да се радва - точно на алеята, която е влязла в премиерското око, припадна варненският кмет.

Зевзеци се гаргарят с хорското нещастие, без да жалят самозабравилите се гербаджии. "Сега Красен Кралев може да се самопредложи като първа резерва. И без това е подготвил билбордовете за лика на Иван Портних. Що да не изтипоса себе си - левент та дрънка. А и не припадна, пу-пу, в Двореца на спорта и културата...", редят острословно гавраджиите. "Сега с нещастието на човека ли ще се гаврим?!", попита с неприкрит укор влиятелен политик от БСП? Не бива.

Обаче и "Ванко" няма да е зле да си оформи изводчето - даде му се знак, дано го разбере. И да не живее с мисълта, че е недосегаем - "Животът е миг между две вечности", а "Часът" на човека го дебне всеки миг... "Защо да вдигам на всеки, щом като, докато говоря с него, може да ми звънна онзи, от когото ми зависи живота.". Цитатът е буквален. Така обяснявал "Ванко" на свои политически крепители защо не вдига мобито си дори на хора, с които предния ден си е уговарял срещи.

Наглото високомерие на Иван Портних е причина да го плюят толкова безжалостно в социалните мрежи след припадъка. Да не говорим за "тъстовете" - те са най-мразените типове във Варна. Колко много трябва да мрази Варна и варненци Бойко Борисов, за да ги натрапва безпардонно и арогантно? Ако продължава да се разсейва за пладнешкия грабеж в "морската столица", "Честит втори тур!" ще е най-малкото, с което ще го "зарадват" варненци.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО