Иван Портних вече официално е кандидат за кмет.ГЕРБ оттегли подкрепата си към двама кметове във Варненска област

Кандидатурата на Иван Портних за кмет на Варна беше официално представена от зам.-председателя на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Според него жителите на морския град ще оценят направено от Портних по време на частичния му мандат.

"Искам да благодаря на Иван Портних, че пое тежката и отговорна задача да бъде кандидат за кмет на предсрочните избори през 2013 г. Знаете каква беше обстановката и политическият микроклимат в страната.. Но тогава чрез Иван Портних дадохме възможност на варненци да изберат най-доброто в кметската надпревара и въпреки че имаше консолидация на кандидати със странни подкрепи, които получаваха, ние бяхме убедени, че Иван Портних е най-доброто, което можем да представим на Варна. Той реализира инфраструктурни проекти, които бяха мечта за Варна и съм убеден, че през следващ управленски мандат Варна може да си върне името на морска столица, което имаше преди десетилетия. Убеден съм, че  варненци ще оценят това, което направихме досега", каза Цветанов.

Според Иван Портних направеното от екипа му през последните две години е видимо, а в оставащите месеци до изборите предстои завършването на още инфраструктурни проекти.

"Наложихме ударно темпо за подновяване на градската среда във Варна и продължаваме със същия темп. В близките месеци ще рехабилитираме изцяло 5 основни булеварда, ще изградим 16 километра велоалеии и 200 000 кв. м. тротоари, трябва да заработи линейният ускорител в онкоболницата, Юнашкият салон трябва да бъде завършен, както и да приключи ремонтът на над 200 детски площадки. Поехме ангажимент да разрешим тежкия проблем с местата в детските градини и го изпълнихме", заяви Портних.

Цветан Цветанов отказа да коментира останали номинации за кметските избори във Варна, но припомни каква подкрепа са получили основните опоненти на Иван Портних на частичния вот през 2013 г.

"Христо Бозов публично оповести, че зад него стоят множество неправителствени организации и около 9 политически формации, сред които БСП и "Движение България на гражданите". С кампанията на Христо Бозов лично се беше ангажирал Николай Бареков, който дори пристигна във Варна, за да гарантира честността на изборите. Тогава и сега зад тази кандидатура стояха представителите на ДСБ. В общинските си организации те бяха дали съответните указания на балотажа да бъда подкрепен Христо Бозов, а не демократичният кандидат и доказан мениджър Иван Портних", върна се назад във времето председателят на предизборният щаб на ГЕРБ. Той припомни още, че напусналият бивш областен председател на ГЕРБ Павел Димитров, чието име сега се свързва с кандидата за кмет Данаил Папазов, е бил основният говорител на ТВ 7 през 2013 г. и е правил негативни коментари за Иван Портних.

"Това не откъсна наши членове от структурите. Това беше много добре за ГЕРБ, защото такива хора, когато излязат от партията и започнат да говорят срещу нея – това дава възможност за много по-широко поле на влияние и подкрепа, която получаваме от гражданите на Варна", завърши Цветанов.

Номинациите за районни кметове ще бъдат обявени след 1 септември.

ГЕРБ оттегли подкрепата си към двама кметове във Варненска област.

Във Варна очаквано кандидатът ще е Иван Портних. Другите общини, в които ГЕРБ отново издига досегашните кметове, са Аксаково - Атанас Стоилов, Аврен - Емануил Манолов, Бяла - Анастас Трендафилов, и Ветрино – Димитър Димитров.

Кметовете на Девня Атанас Кузев и на Вълчи дол Пенка Йорданова, които на предишните местни избори бяха издигнати от ГЕРБ, този път няма да получат на подкрепата на партията. Вместо тях номинираните са съответно Свилен Шитов и Тошко Янев.

"Това е оценка на областното ръководство и на обществеността в съответните населени места", коментира Цветанов оттегленото доверие от Кузев и Йорданова.

Народният представител на ГЕРБ Красимира Анастасова влиза в кметската надпревара като кандидат в Долни Чифлик.

В Дългопол и в Суворово номинираните са общинските председатели на местните партийни структури – съответно Николай Христов и Данаил Йорданов.

В Провадия ще бъде издигната Дияна Агностева, а в Белослав – Деян Иванов.

"Дарик-Варна"

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО