101 отбора мерят сили в турнирите на "Живот за Варна" в кампанията на Данаил Папазов за кмет на града

Турнирите по плажен волейбол, стрийт баскетбол и футбол, организирани от Гражданската инициатива "Живот за Варна" вече започнаха. Те бяха открити от Данаил Папазов в Международния ден на младежта – 12 август. "За пореден път се убеждавам колко много таланти има Варна. Радвам се, че всички Вие сте тук и избрахте да спортувате в свободното си време. Желая Ви успех и нека най-добрите победят", каза Папазов, давайки старт на турнирите.

В надпреварата се включиха 45 волейболни двойки, 40 отбора по баскетбол и 16 по футбол. Така общият брой на състезателите стана 370.

В турнира по плажен волейбол като състезател ще се включи и националът Мирослав Градинаров. Той ще играе в днешния състезателен ден при смесените двойки. Съдийството при волейбола е поверено на Краси Русев. Финалите ще са тази вечер на игрището на плажа до Втора буна.  Най-добрите двойки ще бъдат наградени от Данаил Папазов.

Много баскетболни звезди подкрепиха участниците в надпреварата по стрийт баскетбол при откриването на мачовете в двора на Търговската гимназия. Специално за турнира дойдоха изпълнителният директор на БК "Черно море" Борислав Ташев, Вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев, баскетболната легенда и треньор Спас Натов, състезатели от "Черно море", "Рилски спортист" и Икономическия университет. Съдия е Станимир Русев, а финалите са насрочени за утре, 14 август. Изненадата за участниците и гостите ще е Тити Папазов, който заедно с Данаил Папазов, ще награди най-добрите.

Всички турнири се провеждат от 17.00 до 21.00 часа. Този по футбол, който тече в Спортен комплекс "Тринити парк", ще продължи до 15 август. Главен съдия е Бисер Маринчев.

За настроението на участниците и зрителите се грижат DJ-и, а на трите финала, съответно на 13 август – волейбол, 14 август - баскетбол и 15 август – футбол ще се включат и момчетата от "Тутурутка". За всички участници са предвидени много награди и изненади.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО