Анелия Клисарова: Ще възстановим надписа на паметника на Антон Новак

"Още в началото на следващата седмица ще поръчаме нов надпис за паметника на Антон Новак в Морската градина, защото не може варненци и гостите на града да се сблъскват с гледката, която е в момента – буквите ги няма, виждат се само местата, където са били". Това заяви проф. Анелия Клисарова, издигната за кандидат за кмет на Варна след като днес, на празника на града, заедно с членове на Сдружение "Търсете жената" почетоха паметта на създателя на варненската морска градина. Преди това цветя бяха поставени и на паметника на Карел и Херман Шкорпил в двора на Археологическия музей във Варна.

"Кога, ако не на празника на града, трябва да отново да благодарим и да отдадем почит на хора, имали безспорен принос в развитието му. Работили със сърце, за да може и днес да сме горди с родния си град. Важно е да пазим в паметта на града, всички онези, които са дали част от себе си, от уменията си, за да се развива той", коментира проф. Клисарова.

Да я подкрепят за предстоящите местни избори днес до нея застанаха бившите и колеги, министри от правителството Орешарски, Кристиян Вигенин и Ангел Найденов, който е и народен представител от Варна.

Проф. Анелия Клисарова и Сдружение "Търсете жената" поздравяват всички варненци с празника и пожелават: "Нека пазим града си от всичко онова, което създава разделение. Нека бъдем единни в делата си, за да стане Варна не само най-красив град, но и най-обединен".
 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО