Звезди и таланти се събраха за финалите на турнирите на "Живот за Варна"

Приключи и последният турнир от серията, организирани от Данаил Папазов и Гражданската инициатива "Живот за Варна". С финалите по футбол в Деня на Варна – 15 август, завършиха спортните инициативи, посветени на Международния ден на младежта. В мачовете по плажен волейбол, стрийт баскетбол и футбол се включиха близо 400 състезатели, разпределени в 101 отбора. Стотици зрители се насладиха на великолепното представяне на младежите и ентусиазма, с който играха. Специално, за да подкрепят отборите, дойдоха първият наш баскетболист, играл в НБА – Георги Глушков, настоящ президент на Българската федерация по баскетбол, варненската звезда Тодор Стойков и великолепният ни треньор Тити Папазов.

Към тях се присъединиха изпълнителният директор на БК "Черно море" Борислав Ташев, вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев, баскетболната легенда и треньор Спас Натов, състезатели от "Черно море", "Рилски спортист" и Икономическия университет. В турнира по волейбол участие взе националът Мирослав Градинаров. Футболните отбори пък подкрепи легендата на "Черно море" Тодор Марев. Той, заедно с Данаил Папазов, награди победителите в мачовете. На първо място се класира отбор "Varna firm", на второ - "Олимпийски надежди", а на трето - "Марев старс". Като най-полезен играч бе отличен Мартин Великов. Наградата за най-добър вратар взе Живко Кателиев, а за феърплей Тихомир Иванов.

Турнирите по плажен волейбол, стрийт баскетбол и футбол преминаха при изключително голям зрителски интерес. Те се проведоха съответно на плажа на Втора буна, в двора на Търговската гимназия и в Спортен комплекс "Тринити парк". Настроението навсякъде беше повдигано от DJ-и и от момчетата от "Тутурутка".

"Впечатлен съм колко много млади хора участваха и избраха да спортуват в свободното си време. Гордея се, че във Варна има толкова талантливи млади надежди. Благодаря на всички състезатели за енергията, с която ни заредиха и за хъса, с който играха. Благодаря и на зрителите и гостите за настроението, което внесоха. С колегите ми от "Живот за Варна" ще продължаваме да милеем за спорта и да го подкрепяме", заключи на финала на турнирите Данаил Папазов.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО