Аврам Тодоров припомня за готовността на червените да напуснат Общинския съвет във Варна


Заявката на бившия варненски кмет Кирил Йорданов да се върне в политиката, кандидатирайки се отново, този път и като водач на листа за общински съветници, разбуни духовете във Варна. Първи реднахме "благата вест". И като се почна. Веселин Данов върна лентата назад и обвини общински съветници, сред които Аврам Тодоров, лидер на групата на БСП-Варна в Общинския съвет, че не са си подали оставките за разлика от кмета Кирил Йорданов, напуснал поста на 6 март 2013 г.

Аврам Тодоров се обади в редакцията, за да припомни, че "съветниците на партията" са декларирали готовност да подадат оставка. Именно "готовност". Общинските съветници така и не подадоха оставки. Червените варненски "нотабили" обвиниха за това ГЕРБ. Ето какво пише на 14 март 2013 г., четвъртък, на страница 2 - "Варна" в "Народно дело", в статията "ГЕРБ отказа на протестиращите да напусне съвета" журналистът Веселин Златков.

"Позицията на БСП беше посрещната с ръкопляскания. "Имам "щастието" за трети път да съм свидетел на подобни процеси след 1989-а и 1997-а и знам, че краят на тази агония няма да настъпи, без общинският съвет да подаде оставка", заяви единият от представителите на БСП на срещата - Аврам Тодоров.", пише Веселин Златков. Както винаги сме максимално точни с цитатите. Не по-малко прецизни сме с фактите - ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НЕ ПОДАДОХА ОСТАВКИ. Вие преценете дали агонията е продължила.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО