СДС-Варна издига и подкрепя 9 кандидати за кметове в областта


В 9 от общо 11-те общини на Варненска област ще бъдат издигнати и подкрепени от СДС кандидати за ккметове. Решението е на Областния съвет на синята партия във Варна по предложени от общинските организации кандидатури и беше огласено от председателя на младежката организация във Варна Радостина Йорданова. Тя уточни, че това са общините: Провадия - Ивайло Илиев Илиев, независим, подкрепят от СДС (бивш председател на СДС), Белослав–Галина Тодорова, кандидат на Реформаторски блок, подкрепян от СДС (бивш зам.кмет от СДС), Девня - Свилен Янчев Шитов, кандидат на ГЕРБ - подкрепян от СДС, Долни чифлик - Стефчо Стоянов Стоянов, кандидат на Реформаторски блок - председател на СДС, Бяла - Димитър Николов Петров, Реформаторски блок, председател на СДС, Ветрино - Милен Росенчев Георгиев, Реформаторски блок – подкрепян от СДС (бивш член на СДС), Вълчи дол - Тошко Янев, кандидат на ГЕРБ – подкрепян от СДС (бивш член на СДС), Аксаково - инж. Атанас Стоилов, кандидат на ГЕРБ - подкрепян от СДС (бивш кмет от СДС). Аврен – Емануил Младенов Манолов, кандидат на ГЕРБ – подкрепян от СДС. За община Суворово и община Дългопол предстои да бъде взето решение.

Във Варна синята партия влиза в изборната надпревара със своя листа за общински съветници в коалиция с БЗНС. Лидерът на СДС-Варна, д-р Янко Станев, обоснова решението на местната организация с аргумента, че с досегашната си дейност в Общинския съвет СДС се е наложил като гарант за стабилност в местното самоуправление, като утвърден коректив за елеминирането на различни плаващи мнозинства. И добави, че политическата стабилност е гарант за стабилност в икономиката на Варна и за лидерското и място в Североизточния регион.

"Имаме реални постижения в областта на социалното дело, здравната политика, младежките дейности, заяви той. Основополагащ принцип за нас досега и занапред е икономическата стабилност и просперитет на Варна. Той е фундамент за привличане на инвестиции, разкриване на работни места, на личния просперитет на съгражданите ни". Той огласи и посланието на кампанията СДС-Варна, ОРИГИНАЛЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ не само за миналото и настоящето, но и в бъдещето.

Посланието е адресирано към всички досегашни и днешни избиратели и симпатизанти на Синя Варна, към привържениците на десния път на развитие на града и страната. Всички те през годините може да са гласували за СДС, за НДСВ, за ГЕРБ, все в десния политически спектър. Според Станев въпреки разочарованията от политическото си представителство на местно или на национално ниво, тези хора дълбоко в себе си са останали демократи и с това са предопределили, а в голяма степен и осъществили демократичните процеси.

Във Варна СДС подкрепя Иван Портних за втори кметски мандат, както беше оповестено от лидера на СДС Божидар Лукарски.
По темата с процесите в Реформаторския блок – СДС-Варна, се придържа плътно до конституцията на РБ – учредителното споразумение.
"Националните проблеми в РБ не могат да бъдат решавани по време и чрез местните избори, категоричен беше д-р Станев. По думите му във Варна сините са удовлетворени от подкрепата на националното ръководство на СДС. Свободни сме за самостоятелност при решенията, насърчавани сме за гъвкави споразумения при организирането и провеждането на местните избори във Варна и областта, водени единствено от интересите на избирателите си в съответната община."

Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО