Всички проучвания сочат балотаж между Чавдар Трифонов и едно от лицата на статуквото

Всички проучвания сочат балотаж на изборите във Варна между едно от лицата на статуквото и Чавдар Трифонов, като представител на промяната. Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев по време на пресконференция днес. По думите му, резултатът на балотажа зависи от избирателната активност. Само висока избирателна активност може да доведе промяната, смята Кънев.

„Варна заслужава енергия! Варна заслужава промяна! Варна заслужава „топки“! За да се свършат много неща, които трябва да се направят в този град!“ – категоричен е независимият кандидат за кмет Чавдар Трифонов. Очертава се интересен вот – с един бивш кмет и двама бивши министри от едно противоречиво правителство, коментира Трифонов обявените до момента кандидатури.

Акцията на настоящия кмет Иван Портних и общинската администрация по събаряне на ромските постройки в Максуда, Трифонов нарече „паническо действие за изместване вниманието от реалните проблеми на града, като доходи, работни места, инфраструктура, липса на места за паркиране“.  Той е убеден, че е необходима „нулева толерантност към беззаконието, но тя трябва да бъде постоянна, а не кампанийна“.

Според Трифонов 25 години не е направено нищо за решаване на проблема, освен че циганите са наречени роми. Той попита местната власт: Какво предприемат срещу незаконните строежи в „Гръцката махала“, на плажа на Кабакум и колко години още ще чакаме да се направи проверка за незаконното строителство в Морската градина?“.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО