Чавдар Трифонов: Няма как да бъдем заедно в общо мнозинство с Янко Станев. Циганите в Каменар избраха Портних


"Не е скъпо да се прави честна предизборна кампания във Варна. Скъпо е да се купуват гласове и да се прави кампания в ромските секции." Това заяви днес Чавдар Трифонов, вторият в предизборната надпревара за кмет на Варна в отговор на журналистически въпрос. Трифонов заяви, че голяма част от средствата за кампанията си е дарил лично и че всички документи са предоставени на Сметната палата.

Резултатите от преброяването в секциите, в които гласуват предимно роми, показват, че кандидатът на ГЕРБ печели средно с над 80-90%. В две секции в Каменар от общо 603 гласували, 550 са за Иван Портних. В три секции във "Владиславово" от общо 583 гласували 413 са за досегашния кмет. В шест секции в СОУ "Елин Пелин" съотношението Портних - Трифонов 1043 към 110.

"Честито на новия, стар кмет!", каза днес Чавдар Трифонов, който благодари на всички, излезли да гласуват на 25 октомври, както и на всички дали доверие на Местната коалиция "Реформатори и Патриоти – Решението за Варна". Коалицията печели 6 мандати в Общинския съвет на Варна. Като общински съветници от листата засега влизат, освен Чавдар Трифонов, д-р Ивайло Митковски, Светлан Златев, Антоан Влаев, Кирил Георгиев и Григор Григоров.

В Общинския съвет ще бъдем твърдо срещу формирането на търговките мнозинства, коментира Чавдар Трифонов. По думите му, няма как да бъде заедно в общо мнозинство с Янко Станев в местната власт.

Според Трифонов компроматната война по време на предизборната кампания е изместила дебата за Варна. Той разчита, че новият стар кмет ще чуе идеите и политиките за развитие на града, които е споделил. Продължаваме да твърдим, че най-важен за Варна през следващите години остава икономическият растеж и управлението на града трябва да се съсредоточи върху този приоритет, смята Трифонов.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО