СДС-Варна очаква още 4 години градеж на Варна и вярва, че варненци искат същото


СДС-Варна благодари за подкрепата на автентичните варненски седесари, на СДП и лидера Тодор Барболов за възможността да се яви на Местни избори 2015 с тяхната регистрация. Това заяви пред журналисти председателят на СДС-Варна, д-р Янко Станев.

Той поздрави победителите на първия тур и пожела успех на кандидатите на ГЕРБ на балотажа в неделя. Изборът на Иван Портних с 62,67 процента е знак за политическа зрялост и гарант за стабилност в управлението на Варна. В този смисъл в новия Общински съвет СДС остава в дясно, за да продължи с още 4 г. на градеж.

В анализа си на изборните резултати д-р Янко Станев оцени представянето на СДС като четвърта партийна политическа сила след ГЕРБ, БСП и БЗНС, тъй като останалите представители са излъчени от коалиции. Въпреки това той не е доволен от резултата и подчерта причините за това. На първо място – липсата на регистрация с оригиналното име. Негативно влияе да се води предкампания с оригинала СДС, а кампания и избори със СДП. Вторият фактор сторед д-р Станев е черният ПР, който петни авторитета и на Варна, и на СДС и въздейства негативно върху синия електорат. Бяха отчетени и някои структурни и кадрови слабости вследствие на дългогодишно игнориране на политическата дейност на СДС във Варна.

Изводът е, че СДС-Варна е направил точни анализи и планиране, обързани с вижданията на съгражданите ни за развитието на града, отношението им към политическата ситуация и отношението им към личностите на кандидатите, изтъкна синият лидер. Той подчерта европейския тон на кампанията на СДС, оцени високо участието на младежката и на женската организация. Местното ръководство отличи доброто представяне в районите Аспарухово и Владиславово. "Над 74 процента от гласовете за СДС са с преференции, така че при нас няма случайни гласове. Пренебрегнахме интересите на СДС заради Варна и не смятаме, че сме сгрешили", подчерта д-р Станев.

Според него сега на дневен ред стои въпросът не дали някой ще работи със СДС, а дали СДС ще желае да работи с хора без ясна представа за политическите настроения на варненци и с тенденциозно занижена оценка за успехите на града.

По думите му Реформаторският блок във Варна е извършил предателство спрямо БЗНС и СДС като е игнорирал техни представители в листата за общински съветници. "Без принципни дебати ДСБ наложи Чавдар Трифонов за кандидат-кмет, а сега го налага като говорител на Реформаторския блок. Да спрем да се занимаваме със себе си и да се разгарят конфликти. ДСБ да си прибере вересиите, защото пречи на развитието на РБ във Варна. Те са виновни, че играхме отделно", призова Янко Станев.

Според него СДС-Варна има моралната демаркационна линия – Костов и Добрин Митев, които разбиха Варна. Къде е балотажът, заради който бяха заложени политически кариери, попита д-р Станев. Лидерът на СДС във Варна се позова и на преки данни – 17,13 процента или 12 497 гласа е събрал Чавдар Трифонов на изборите през 2013 г., а сега 9,27 процента, които са 11 280 гласа. Наред с това като кандидат кмет има по-нисък резултат от листата на Реформатори и патриоти.

СДС-Варна очаква още 4 години градеж на Варна и вярва, че варненци искат същото.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО