500-600 полицаи блокираха кръстовището до мол "Двете кули" във Варна. Гневни варненци надуваха клаксони

Кьорфишек се оказа медийният пласмент, че варненските полицаи се били отказали да блокират трафика в час-пик по бул. "Владислав Варнечик". Лъсна дезинформацията с твърдението, че щели да се съберат на мирен протест на паркинга на "Двете кули" от 18 часа в сряда.

Всъщност стотиците полицаи - цивилни и униформени, се разположиха край бензиностанцията на "Петрол". Част от тях блокираха кръстовището. Обстановката бе напрегната. Ропот, мрачни лица и надути клаксони на гневни варненци, които негодуваха, че движението е блокирано, описва атмосферата.

Полицаите окупираха кръстовището в 18 часа и държаха блокадата до 18.35. Разотиваха се на групички, но не се забелязваше притеснение от заявлението на Бойко Борисов, че им дава "последен шанс" да разговарят с него на "разбран език".

В петък се очаква мълчаливият протест край сградата на ОД МВР-Варна да нагнети допълнително напрежението. Мощна варненска група ще подсили националния протест на полицаите в неделя в София.

В същото време някои от активистите изглеждаха притеснени по времзе на блокирането на кръстовището във Варна. Явно получаваха обаждания от големи началници. Някои от тях призоваваха колегите си да преустановят блокирането - "Хайде, стига толкова...", се чуваше малко преди 18.30, но кордонът остана плътен до 18.35 часа.

bgsniper.com

Снимка: Пламен Гутинов, "Черно море.бг"

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО