Чавдар Трифонов каза "Сбогом!" на Дънката и "сиетата-мераклии" в есеистично-поетична форма

"Добро утро, Варна!
Пожелавам успешна седмица и успешен нов политически сезон!

В тази връзка, снощи се проведе първото заседание на групата съветници - "РБ и Народен съюз". Покрай няколкото рутинни точки в дневния ред се проявиха и дълбоки разломни линии:

Първата е отношението на групата към провелите се избори във Варна. Малцина сме тези, които смятаме, че изборите бяха тежко опорочени и манипулирани в ущърб на варненци.

Втората е решението относно избора на председател на ОС. Повечето от колегите в групата смятат, че трябва да подкрепим предложението на ГЕРБ за председател на ОС, без да знаем кой е, без да знаем какво мнозинство е договорено и без да е търсен контакт с нас от страна на водещата партия в съвета. Според тях тази подкрепа ще е знак към ГЕРБ, че групата иска да бъде част от мнозинството и отваря вратата за преговори в тази посока.

Третата е предложението на групата за заместник председател на ОС. С 4 гласа за Светлан Златев срещу 2 за Ивайло Митковски, г-н Златев от "Народен съюз" ще е предложението на групата за заместник-председател на Съвета. Това категорично не отговаря нито на електоралната тежест на формациите, нито на волята на избирателите на коалицията и е също толкова подмяна на вота!

Има още няколко, върху които няма да се задълбочавам, свързани с "постове и позиции"...

Утрото е чисто, мъдро и пълно с решения!
Днес е формално начало, а началото трябва да е правилно и принципно, без компромиси, които ще опорочат целия път!
Затова днес ще положа клетва като независим съветник, представляващ варненци и защитаващ техните интереси!
На добър път на всички!"

Както се казва - всекиму неговото...

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО