Разследват умишлен палеж на колата на бащата на Тодор Бабабанов

Прокуратурата разследва умишлен палеж на трите автомобила, които го горяха във варненския курорт "Св. св. Константин и Елена" в понеделник вечер. Колите са били паркирани пред жилищен блок, а една от тях е собственост на синдика на девненския завод "Полимери" Иван Балабанов, който е баща на новия председател на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов.

Сигналът за пожара е подаден около 21:30 ч., като на мястото веднага е бил изпратен екип на пожарната. Огънят е нанесъл щети на предницата на лизинговия "Фолксваген", управляван от Балабанов. Напълно унищожени са паркираните в близост "БМВ" и "Дачия". Техните собственици живеят в жилищния блок.

Пламъците са засегнали и партерното помещение на кооперацията.

Окръжната прокуратура във Варна назначи експертиза, която трябва да посочи причината за пожара. Днес бе извършен повторен оглед на паркинга в курорта.

Разпитват се свидетели, с показанията на които ще бъде установено кой е първият автомобил, от който са тръгнали пламъците. Установяват се също камери за видеонаблюдение в района и се търсят веществени доказателства.

Дарик Варна
Заглавието е на bgsniper.com
Снимка Nova news

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО