Варненският наркодилър Пешо Розата застава отново пред Темида

В средата на август миналата година Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителния акт по образуваното бързо производство срещу 41-годишния Янко Костов и 25-годишния Петър Борисов, които бяха задържани при специализирана акция в курорта Златни пясъци, проведена под ръководството и с участието на прокурори от окръжното обвинение във Варна.

Двамата бяха обвинени в държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества като съучастници в продължавано престъпление по член 354а, ал. 2 във връзка с член 20, ал. 2, във връзка с член 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. За Костов деянието е извършено в условията на опасен рецидив и в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от изтърпяване на наказание, наложено му също за разпространение на наркотици.

В хода на разследването Костов и Борисов бяха обвинени и в изнудване чрез заплаха на две лица, като за Костов деянието е извършено отново в условията на опасен рецидив.

На 01 Януари Пешо Розата бе хванат с дрога в своята килия. По наши данни същият е продавал наркотици и зад решетките. 

Ето какво казват и отлично запознати със схемите вътре пандизчии, които са в един коридор с Розата - на втория етаж в затвора, в т. нар. „приемна“, където са настанени лица без влязла в сила присъда: „Намерените пакетчета в килията му са хероин, но се опасяваме, че ще се опитат да го покрият. Пешо Розата разпространява наркотици в затвора и това го знаят всички. Но него го покровителстват определени служители. Баща му е бил съученик с режимния, стояли са на един чин. Хем го държат изолиран да е далеч от враговете си, хем обаче има достатъчно свобода на движение. По цял ден може да се вижда с хора. Много момчета си купуват дрога от него. Намирали са му и телефони, но нищо не се е чувало“, обясняват още нашите информатори.

За разлика от баща си, който е военен полицай и е участвал в различни мисии, Розата отдавна върви по кривите пътеки. Той бе задържан в края на юли миналата година на Златните заедно с Янко Костов – Лудия. В двамата не бяха открити наркотици, както и при обиска в дома на Розата, но по време на акцията криминалисти откриха дрога в тайник в курорта, който според прокуратурата се е ползвал от Розата и Лудия.

бел.ред. Използвани са материали от разследване на Орлин Филиповски, Агенция Блиц

Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО