Петима мъже са арестувани за отвличане на млад варненец


 
Петима мъже от Варна и Аксаково са арестувани за отвличане и противозаконно лишаване от свобода на 24-годишен варненец, съобщават от пресцентъра на МВР в морския град. Мъжът е похитен на 16 януари вечерта и е освободен на 18-и сутринта.

На следващия ден, около 14:00 часа, жертвата подава сигнал в полицията, че неизвестни лица са го отвлекли и са го лишили от свобода за продължителен период от време. При похищението бандитите употребили физическа сила. Мотивът за престъплението засега остава неясен.  

По случая незабавно са предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. В резултат на това са установени и задържани извършителите – двама мъже от Варна и трима мъже от Аксаково с инициали: Е.Д. (27 г.), А.И. (30 г.) и Г.Ц. (30 г.), Н.Н. (37 г.) и А.К. (26 г.).

Петимата са криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжната прокуратура, която е повдигнала обвинения на всички участници в престъплението. Те са задържани за срок от 72 часа. Предстои държавното обвинение да поиска от съда да им определи най-тежката процесуална мярка за принуда – "задържане под стража".

Topnovini.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО