Д-р Янко Станев: Социалната дейност е тест за морал

При решаване на въпросите със социалното подпомагане винаги има субективен фактор, човешки фактор и това е тест за чувството ни за справедливост и морал. Противното е равносилно на тероризъм над хора, които нямат вина за положението, в което са изпаднали. Това заяви д-р Янко Станев по повод атаки от страна на общински съветници към конкретни случаи в списък с 96 имена на варненци, обърнали се към общината за еднократна социална помощ.

В заседанието на комисията по социални дейности и жилищна политика участва и директорът на ресорната дирекция Любомира Комитска, според която всеки един случай е детайлно разискван на заседание на междуведомствена комисия, преди да се представи за одобрение в общинския съвет. Това е малък жест, който общината прави за своите граждани и им показва, че мисли за тях, подчерта тя. И добави, че всяко едно досие е достъпно и открито и всеки един съветник може подробно да се запознае с него. В крайна сметка предложението беше прието.

Съветниците утвърдиха още годишния план за развитие на социалните услуги в община Варна за идната година. На неправителствени организации ще са предоставени 22 от близо 50 социални услуги, те са по-близо до потребителя и по-гъвкави в дейността си, подчерта Любомира Комитска. Според нея има още непокрити потребности като работата с хора с деменция и с болест на Алцхаймер, за които община Варна ще търси държавно финансиране.

Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО