Д-р Янко Станев: Да се запази спешния кабинет в Аспарухово

Спешният кабинет в ДКЦ в Аспарухово да се запази на всяка цена, настоя д-р Янко Станев по време на заседание на общинската комисия по собственост и стопанство. Повод за това стана заповедта за закриване на кабинета от 1 май, издадена от управителя на здравното заведение д-р Татяна Аврамова по предписание на Регионалната здравна инспекция.

Причината – в кабинета работят фелдшери поради липса на лекари в района. Наред с това спешният кабинет генерира около 12 хил. лв. загуби от общо 69 хил. лв. отрицателен баланс на ДКЦ в Аспарухово.

Заповедта е нецелесъобразна, особено в условията на затруднено предвижване поради ремонта на Аспаруховия мост, категоричен беше д-р Станев. Той настоя за съдействие от ръководството на останалите ДКЦ във Варна, за да не се закрива спешния кабинет в Аспарухово.

Съветниците приеха годишните финансови отчети, одитните доклади и докладите на контрольорите на петте Диагностично-консултативни центрове във Варна. В най-стабилно финансово състояние е ДКЦ 4 с печалба от 31 хил. лв., следван от ДКЦ 5 с печалба от 10 хил. лв. и ДКЦ 1 с 3 хил. лв. печалба. В дъното на класацията са бившите поликлиники във Владиславово, която отчита 19 хил. лв. загуба, и в Аспарухово – с 69 хил. лв. загуба.

Гинка Христова, Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО