"ФК Спартак Варна" стъпва на стадионите "Локомотив" и "Спартак"

Стадион "Спартак" и стадион "Локомотив" заедно с прилежащите им съблекални и други съоръжения ще се ползват безвъзмездно от футболен клуб 4Спартак-Варна". Това решение на общинските съветници предизвика бурни аплодисменти на феновете, които изпълниха зала пленарна още преди началото на сесията на местния парламент.

Съоръженията ще се ползват безвъзмездно за срок от 5 г., което ще позволи на футболния клуб да регистрира отбора в БФС и да приема домакинство на официални двубои.

Съветниците гласуваха още да бъде прекратен договорът от 2010 г. със спортен комплекс "Спартак" АД, и възложиха на представителите на общината да прекратят договора със "Спартак 1918", чието дело за несъстоятелност е в съда.

Неговият изпълнителен директор Иван Петров се закани да атакува решението на варненския общински съвет в съда, но грубостите, които сипеше от микрофона бяха заглушени от освирквания.

Новите стопани на двата стадиона увериха съветниците, че всички деца и юноши ще имат безпрепятствен достъп до съоръженията, без значение в кои школи и клубове са картотекирани.

Гинка Христова, Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО