Депутатът Хюсеин Хафъзов и активисти на ДОСТ почетоха паметта на загиналите в Майските събития през 1989 г. в Медовец

На 3 май, петък, от 17 часа депутатът Хюсеин Хафъзов, областният координатор на ДОСТ и кмет на село Медовец, община Дългопол, област Варна, Мустафа Исмаил, поднесоха венец на паметника на загиналите на 27 май 1989 г. Назифе Хасан Мустафа и Шакир Мехмед Шакир.

След като на 28 май цялото ръководство на ДПС се изсипа в Медовец, за да отбележи годишнината от Майските събития през 1989 г., сега и активистите на ДОСТ се отчетоха подобаващо. Подир поднасянето на венеца и четенето на сури от Корана мъжете се отправиха за молитва в джамията.

Край СОУ "Назъм Хикмет" бяха подредени масите за курбана. Гурме магьосницата баба Атче се беше постарала курбанът от телешко да задоволи и най-претенциозните ценители. По време на мероприятието на ДОСТ нямаше приходящи за разлика от масовите активности на ДПС на 28 май.

Повече от 150 души от Медовец се наредиха на курбана. Почти всяко семейство, изпратило гурбетчии в Норвегия, Германия, Белгия и дори в Чехия, се постара да има представител на курбана. Лютви Местан не пристигна в Медовец.

Наш ученик и приятел от ЕСПУ "Назъм Хикмет" обеща да изравни резултата, след като за една седмица му гостувахме два пъти и сме повели, както редна на изпроводяк, с 2:0. Да видим.

bgsniper.com   

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО