Протест в "Аспарухово". И замириса на мерак за милиони. Нишаните на Корнелия Нинова и Бай Асен Марков са башка


Две години след потопа в "Аспарухово" на 19 юни 2014 г. се надигна червеникава протестърска вълничка. Защо на първата годишнина нямаше подобно раздвижване? Защо? Да не би процедурите за търговете да не са били подложени на залп за обжалване от дежурен по жалбите бизнесмен като Росен Колелиев.

Апропо. Защо Общинския съвет го заобикалят по Темата. И още кой е в Темата с паричките, както казват посветените руснаци. Докато общинари се шубелисват да говорят по темата и оставят Иван Портних и Калина Белмезова да се "пържат" по ред на номерата, червени задкулисници здраво веят байраци.

Олганизаторът на протеста неколкократно обяви, че акцията няма нищо общо с БСП. В същото време червената общинска съветничка и заместник-председател на Районния съвет на БСП в "Аспарухово" Милена Георгиева беше "първа кипра". Пиарката на Боби Гуцанов Рени (Ирена Цекова) също не се криеше и грее на снимките.

Мартин Златев, неуспял кандидат-кмет за района, подкрепен от БСП-Варна, се носеше на гребена на вълната с мегафон в ръка. За него надничаше червеният общински съветник Януарий Вичев. На линия била забелязана и "личната гвардия" на общинския съветник от групата на БСП Антраник Шакариян.

Одма плъзна слух, че Николай Иванов, нарочен за организатор, оглеждан за "лидер", бил близък с Нивелина Няголова от Нова тв, а близостта му била "венчана" от бившия кмет Кирил Йорданов, обвиняван, че не си е мръднал пръста подир активизирането на срутището и свлачището през пролетта на 2010 г.

Пиарите на Иван Портних одма го облъчили с инфото, че по тази линия Нова тв била супер активна цяла седмица по темата. Чак накъртвало. Медийното обезпечаване на протестърите ги насърчи да застанат пред районното кметство и да поискат оставките на кмета Калина Белмезова и заместника й Радослав Коев.

Всъщност бъркочът бе заформен много по-рано. През 2008 г. арх. Маргарита Кадийска не излезе ли със становище, че в зоната на "Горна Студена" има опасност от срутища и свлачища? Богдан Караденчев не беше ли кмет по онова време?! Харизматичната Милена Георгиева не може ли да припомни на протестърите "процесите".

Всъщност протестът в "Аспарухово" мирише на мерак за парички. Нишаните от Корнелия Нинова и Бай Асен Марков за генериране на опозиционен потенциал са башка. Асен Марков вече води на Георги гергов по влияние на "Позитано" 20. Заема "капии" и във Варна. В понеделник ще се срещне с варненски фактор. Очаквайте продължение.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО