Цветанов "закова" кандидата на ГЕРБ за президент като партиен член, щели да ги залеят със спекулации, че ГЕРБ ерозира

Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ ще бъде свързан с партията, т.е. ще е неин член. Това заяви в отговор на журналистически въпроси във Варна председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той посети морската столица, за да се срещне с членове на общинските структури от област Варна.

В присъствието на кмета на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних, на народните представители, общинските ръководства, кметовете на кметства и общинските съветници от ГЕРБ в областта бе обсъдена подготовката на структурите за предстоящите президентски избори.

Цветан Цветанов уточни, че поради стратегически съображения имената на кандидат-президентската двойка ще бъдат съобщени през септември.

"В момента правителството има нужда от спокойствие, за да се фокусира върху наболелите проблеми на държавата и тяхното решаване, а местната и законодателната власти да работят нормално.

Ако съобщим сега името на кандидата ни за президент, това неминуемо ще доведе до атаки от страна на политическите ни противници", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.
 
Пред областната организация на партията той подчерта, че ГЕРБ се стреми към убедителна победа, съпоставима с отличните резултати на изминалите местни избори.

"В противен случай ще ни залеят със спекулации как партията ерозира и губи влияние", поясни Цветанов и увери, че партиите, които говорят за предсрочни парламентарни избори, всъщност не искат такива, а само целят евтин политически ефект.

"Те нямат готовност да обявят и избираеми кандидати за президентския вот", уточни още зам.-председателят на ГЕРБ.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО